Фарфале с камамбер и бекон
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Нарежете лука и чесъна на ситно, а бекона - на ивички. Запържете ги в маслото до златисто.
2. Сипете брашното и разбъркайте. Добавете накълцаната мащерката. Постепенно наливайте прясното мляко, бъркайте непрекъснато. Добавете и 60 г настърган пармезан, разбъркайте хубаво и гответе на умерен огън още около 5 минути. Подправете със сол и пипер на вкус.
3. Сварете пастата ал денте в голямо количество подсолена вода. Отцедете я и я изсипете в тава.
4. Налейте соса при пастата и разбъркайте. Отгоре поръсете останалия пармезан и подредете нарязания на парчета камамбер.
5. Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Изпечете ястието за около 15 минути. Сервирайте с поръсен нарязан магданоз.
2. Сипете брашното и разбъркайте. Добавете накълцаната мащерката. Постепенно наливайте прясното мляко, бъркайте непрекъснато. Добавете и 60 г настърган пармезан, разбъркайте хубаво и гответе на умерен огън още около 5 минути. Подправете със сол и пипер на вкус.
3. Сварете пастата ал денте в голямо количество подсолена вода. Отцедете я и я изсипете в тава.
4. Налейте соса при пастата и разбъркайте. Отгоре поръсете останалия пармезан и подредете нарязания на парчета камамбер.
5. Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Изпечете ястието за около 15 минути. Сервирайте с поръсен нарязан магданоз.
Продукти
- 500 г паста фарфале 250 г сирене камамбер 80 г пармезан 200 г пушен бекон 1 глава лук 2 скилидки чесън 600 мл прясно мляко 50 г краве масло 4 стръка мащерка 2 стръка магданоз 2 с.л. брашно сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Стоян и Лора
Палачинки със зелен сос и сирене
Рецепти Стоян и Лора
Тарт с желирани плодове
Рецепти Стоян и Лора
Козуначени топчета с домашен течен шоколад
Рецепти Стоян и Лора
Курабийките на мама Еми
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Стоян и Лора
Мъфини с мак
Рецепти Стоян и Лора
Супа от чушки