1. Нарежете лука и чесъна на ситно, а бекона - на ивички. Запържете ги в маслото до златисто.

2. Сипете брашното и разбъркайте. Добавете накълцаната мащерката. Постепенно наливайте прясното мляко, бъркайте непрекъснато. Добавете и 60 г настърган пармезан, разбъркайте хубаво и гответе на умерен огън още около 5 минути. Подправете със сол и пипер на вкус.

3. Сварете пастата ал денте в голямо количество подсолена вода. Отцедете я и я изсипете в тава. 

4. Налейте соса при пастата и разбъркайте. Отгоре поръсете останалия пармезан и подредете нарязания на парчета камамбер.

5. Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Изпечете ястието за около 15 минути. Сервирайте с поръсен нарязан магданоз.

Продукти

  • 500 г паста фарфале 250 г сирене камамбер 80 г пармезан 200 г пушен бекон 1 глава лук 2 скилидки чесън 600 мл прясно мляко 50 г краве масло 4 стръка мащерка 2 стръка магданоз 2 с.л. брашно сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички