1. Накиснете сух нахут във вода за една нощ.
2. Нарежете на ситно чесъна, а лютата чушка на колелца. Сложете ги в блендер заедно с магданоза, кориандъра, кимиона и сусамовия тахан. Изтискайте сока от лайма, овкусете със сол и черен пипер и добавете прецедения нахут. Смелете всичко - сместа трябва да може да се меси.
3. Оформете топчици от сместа, сплескайте ги и ги оваляйте в сусам. Изпържете фалафелите в много мазнина на 180 градуса.
4. За хумуса в купа сложете нахута, нарязания чесън, сусамовия тахан, кимиона, лимоновия сок. Овкусете със сол и черен пипер. След това добавете зехтин и кисело мляко. Пасирайте.
5. Поднесете фалафелите върху прясна зелена салата, гарнирани с хумус.

Продукти

  • За хумуса:400 г варен нахут 1 скилидка чесън 1 супена лъжица сусамов тахан 1 ч.л. кимион на прах 1 лимон 2 с.л. кисело млякоЗа фалафелите:225 г нахут 2 скилидки чесън 1 люта червена чушка 50 г магданоз 50 г пресен кориандър 1 ч.л. кимион 3 с.л. сусамов тахан 1 лайм 1 ч.л. сол 4 с.л. сусам 2 филии бял хляб

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички