Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Фалафели с хумус

категория 0/5
1. Накиснете сух нахут във вода за една нощ.
2. Нарежете на ситно чесъна, а лютата чушка на колелца. Сложете ги в блендер заедно с магданоза, кориандъра, кимиона и сусамовия тахан. Изтискайте сока от лайма, овкусете със сол и черен пипер и добавете прецедения нахут. Смелете всичко - сместа трябва да може да се меси.
3. Оформете топчици от сместа, сплескайте ги и ги оваляйте в сусам. Изпържете фалафелите в много мазнина на 180 градуса.
4. За хумуса в купа сложете нахута, нарязания чесън, сусамовия тахан, кимиона, лимоновия сок. Овкусете със сол и черен пипер. След това добавете зехтин и кисело мляко. Пасирайте.
5. Поднесете фалафелите върху прясна зелена салата, гарнирани с хумус.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен