Фалафел със салата от магданоз

Фалафел със салата от магданоз

Начин на приготвяне:

1. Накиснете нахута за 12 часа. Сварете го, прецедете го и го почистете от люспите. /Може да ползвате и консерви сварен нахут./
2. Сложете в блендер нахута, нарязаните на ситно магданоз, кориандър, лук, чесън и люта чушка. Смелете на едро, след това добавете подправките, овкусете със сол и пипер. Мелете до получаване на гладка маса.
3. Оформете топчици от смляната маса и ги изпържете в силно сгорещено олио от двете страни до златисто.
4. За салатата нарежете пресни листа от магданоз. Оронете семената на нара.
5. Смесете в купичка сусамовия тахан и лимоновия сок. Разредете с вода при необходимост.
6. Смесете в купа магданоза, семената от нар и сусамовия тахан и разбъркайте хубаво. Посолете.
6. Затоплете питките и ги напълнете с щипка салата и няколко фалафелчета.

Продукти

  • 1 кг сушен нахут
  • 2 глави лук
  • 5 скилидки чесън
  • 1 връзка магданоз
  • 1 връзка кориандър
  • 1 зелена люта чушка
  • 3 с.л. кимион
  • 3 с.л. куркума
  • 2 с.л. кориандър семена
  • 1.5 ч.л. бакпулвер
  • сол и черен пипер
  • арабски питки
  • олио за пържене

За салатата:

  • 2 връзки магданоз
  • 1 нар
  • 4 с.л. сусамов тахан
  • лимонов сок
  • сол

Свързани рецепти