Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Фалафел със салата от магданоз

категория 0/5
1. Накиснете нахута за 12 часа. Сварете го, прецедете го и го почистете от люспите. /Може да ползвате и консерви сварен нахут./
2. Сложете в блендер нахута, нарязаните на ситно магданоз, кориандър, лук, чесън и люта чушка. Смелете на едро, след това добавете подправките, овкусете със сол и пипер. Мелете до получаване на гладка маса.
3. Оформете топчици от смляната маса и ги изпържете в силно сгорещено олио от двете страни до златисто.
4. За салатата нарежете пресни листа от магданоз. Оронете семената на нара.
5. Смесете в купичка сусамовия тахан и лимоновия сок. Разредете с вода при необходимост.
6. Смесете в купа магданоза, семената от нар и сусамовия тахан и разбъркайте хубаво. Посолете.
6. Затоплете питките и ги напълнете с щипка салата и няколко фалафелчета.
За деца:
не
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Надя и Марейн