Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Фалафел с дзадзики

категория 0/5
1. Накиснете нахута във вода за 1 нощ.
2. Сложете накиснатите зърна нахут в блендер заедно с листата магданоз и обелените скилидки чесън. Смелете добре, докато сместа остава слепена при стискане.
3. Добавете бакпулвер, сол, кимион и брашно от нахут. Смелете отново.
4. Загрейте силно 3-4 пръста олио в дълбко съд. с помощта на две лъжици оформяйте кюфтенца от сместа и ги пускайте в горещото олио. пържете до златисто. Изваждайте фалафелите върху кухненска хартия.
5. За дзадзикито обелете краставицата, разрежете я на две по дължина и отстранете семките и. След това я настържете на едро ренде. Обелете и настържете скилдките чесън. Нарежете на ситно листата мента. Смесете продуктите в купа и добавете киселото мляко. Овкусете със сол и черен пипер. Налейте зехтин и разбъркайте добре.
6. Сервирайте фалафел с дзадзики и тънки питки.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Сарит и Итамар