Начин на приготвяне:

1. Почистете и обелете зеленчуците. Нарежете ги на ивички и ги сложете в купа. Добавете и зеления фасул, нарязан на парченца. Поръсете ги с прясно смлян микс от различни видове пипер, сол, червен пипер и ситно нарязан магданоз или кориандър. Добавете малко зехтин, разбъркайте добре, като намачквате зеленчуците. Оставете сместа да престои 10 минути.
2. Запържете маринованите зеленчуци в добре загрят тиган с 0.5 с.л. зехтин за 1 минута.
3. Запечете тортилите от двете им страни, за по 1-2 минути, в добре загрят грил-тиган.
4. Поставете по малко от запържените зеленчуци във всяко парче тортиля и завийте на рулце. Разрежете рулото на две и сервирайте с гуакамоле.

Продукти

 

  • 0.5 стрък праз
  • 1 морков
  • 1 червена чушка
  • 1 глава червен лук
  • 2 стръка пресен лук
  • 1 скилидка чесън
  • 50 г зелен фасул
  • 2 тортили
  • 100 мл зехтин

За маринатата:

  • 0.25 връзка магданоз или кориандър
  • щипка микс зърна пипер
  • щипка морска сол
  • щипка сладък червен пипер

Свързани рецепти