Фахитас с пилешко

Фахитас с пилешко

Начин на приготвяне:

1. За салсата нарежете на парчета сушена люта чушка анчо или чипотле и я сложете в блендер. Залейте я с около половин чаша гореща вода. Добавете доматите, разрязани на четвъртинки, нарязания пресен лук и прясна люта чушка, кориандъра със стъблата и обелената скилидка чесън. Овкусете със соев сос, балсамов оцет и сока на 1-2 лайма. Оставете сместа да престои 10 минути. След това я смелете фино.
2. Поставете двете парчета пилешки гърди върху голямо парче хартия. поръсете със сол, черен пипер и пушен червен пипер. Овъргаляйте хубаво месото, покрийте го с хартия и го начукайте леко. Сипете 1 с.л. зехтин в нагорещен тиган и поставете месото в него. Пържете 3-4 минути от всяка страна.
3. В загрят грил-тиган начупете чушките и лука на едро. Печете ги около 10 минути, като ги обръщате от време на време.
4. Прецедете боба от различни видове и го измийте. Сложете 1 с.л. зехтин в тиган и сложете боба в него и го запържете докато зърната се напукат. Добавете щипка смлян кимион, а след това и предварително сварения кафяв ориз. Разбъркайте и изключете котлона.
5. Поставете съда с боб и ориз върху голяма дървена дъска. Вътре в съда поставете купичка със салса. Отстрани разпръснете печените зеленчуци. Върху тях подредете пилешкото месо, нарязано на продълговати лентички. Затоплете тортилите в грил-тигана за 20 секунди и ги подредете и тях върху дъската. поръсете всичко с кориандър и начупено сирене. Върху зеленчуците и месото сложете няколко лъжици кисело мляко.
По средата на тортиля си сложете от ориза с боб, печените зеленчуци, месото, салсата и я завийте.

За повече рецепти и информация посетете www.jamieoliver.com

Продукти

За салсата:

  • 1 сушена люта чушка анчо
  • 2 домата
  • 2 стръка пресен лук
  • 1 червена люта чушка
  • 0.5 връзка кориандър
  • 1 с.л. соев сос
  • 1 с.л. балсамов оцет
  • 1 скилидка чесън
  • 2 лайма
  • сок
  • сол

За пилешкото месо:

  • 2 парчета пилешки гърди
  • сол и черен пипер
  • 1 ч.л. пушен червен пипер
  • 1 с.л. зехтин

За зеленчуците:

  • 1 жълта чушка
  • 1 червена чушка
  • 1 глава червен лук
  • 400 г боб различни сортове
  • щипка смлян кимион
  • 200 г сварен кафяв ориз
  • 4 пълнозърнести тортили
  • кисело мляко
  • кориандър
  • сирене

Свързани рецепти