Фахитас с пилешко
Рецепта от: Джейми Оливър

1. За салсата нарежете на парчета сушена люта чушка анчо или чипотле и я сложете в блендер. Залейте я с около половин чаша гореща вода. Добавете доматите, разрязани на четвъртинки, нарязания пресен лук и прясна люта чушка, кориандъра със стъблата и обелената скилидка чесън. Овкусете със соев сос, балсамов оцет и сока на 1-2 лайма. Оставете сместа да престои 10 минути. След това я смелете фино.
2. Поставете двете парчета пилешки гърди върху голямо парче хартия. поръсете със сол, черен пипер и пушен червен пипер. Овъргаляйте хубаво месото, покрийте го с хартия и го начукайте леко. Сипете 1 с.л. зехтин в нагорещен тиган и поставете месото в него. Пържете 3-4 минути от всяка страна.
3. В загрят грил-тиган начупете чушките и лука на едро. Печете ги около 10 минути, като ги обръщате от време на време.
4. Прецедете боба от различни видове и го измийте. Сложете 1 с.л. зехтин в тиган и сложете боба в него и го запържете докато зърната се напукат. Добавете щипка смлян кимион, а след това и предварително сварения кафяв ориз. Разбъркайте и изключете котлона.
5. Поставете съда с боб и ориз върху голяма дървена дъска. Вътре в съда поставете купичка със салса. Отстрани разпръснете печените зеленчуци. Върху тях подредете пилешкото месо, нарязано на продълговати лентички. Затоплете тортилите в грил-тигана за 20 секунди и ги подредете и тях върху дъската. поръсете всичко с кориандър и начупено сирене. Върху зеленчуците и месото сложете няколко лъжици кисело мляко.
По средата на тортиля си сложете от ориза с боб, печените зеленчуци, месото, салсата и я завийте.
Продукти
- За салцата:
- 1 сушена люта чушка анчо
- 2 домата
- 2 стръка пресен лук
- 1 червена люта чушка
- 0.5 връзка кориандър
- 1 с.л. соев сос
- 1 с.л. балсамов оцет
- 1 скилидка чесън
- 2 лайма
- сок
- сол
- За пилешкото месо:
- 2 парчета пилешки гърди
- сол и черен пипер
- 1 ч.л. пушен червен пипер
- 1 с.л. зехтин
- За зеленчуците:
- 1 жълта чушка
- 1 червена чушка
- 1 глава червен лук
- 400 г боб различни сортове
- щипка смлян кимион
- 200 г сварен кафяв ориз
- 4 пълнозърнести тортили
- кисело мляко
- кориандър
- сирене
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пушена сьомга със салца от чили
Рецепти Джейми Оливър
Испански омлет