1. Сварете езика за около 2 часа със сол, глава лук, дафиновите листа, бахар и черен пипер. Охладете го и го обелете.
2. Обелете хряна, настържете го и го залейте с бяло вино. Настържете цвеклото и ябълката и ги задушете в зехтина. Смесете ги с хряна, овкусете със сол и черен пипер. Накрая добавете сметаната и разбъркайте.
3. Зелените домати надупчете с вилица, намажете ги със зехтин и ги изпечете върху фолио, докато омекнат и станат златисти. След това нарежете лука на ситно, смесете го с обелените и нарязаните на ситно домати, люта чушка, смачкания в преса чесън, кимион, стрит кориандър, сол и зехтин.
4. За третия сос обебете скилидките чесън и ги смелете заедно с прясното мляко, олиото и сол на вкус в блендер. Накрая налейте бял винен оцет и разбъркайте.
6. Нарежете езика на филийки и го сервирайте студен с трите вида сос. Поръсете го с малко черен пипер.

Продукти

  • 1 телешки език 1 глава лук 2 дафинови листа бахар на вкус сол и черен пипер на вкусЗа соса с хрян:2 корена хрян 1 глава сварено червено цвекло 1 зелена ябълка 1 к.ч. бяло вино 2 с.л. заквасена сметана сол и черен пипер на вкус 1 с.л. зехтинЗа соса със зелени домати:4 зелени домата зехтин 1 глава лук 1 скилидка чесън 1 зелена люта чушка 1 щипка кимион 1 щипка кориандър сол на вкус 30 мл зехтинЗа чесновия сос:1 глава чесън 1 к.ч. прясно мляко 2 к.ч. олио сол на вкус 20 мл бял винен оцет

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички