Есенно минестроне
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Загрейте фурната на 180 градуса (с вентилатор). Почистете тиквата и я нарежете на малки кубчета, сложете я в тава, полейте с 20 мл зехтин и посолете. Изпечете я до готовност - за около 35 минути.
2. Обелете моркова, лука и целината и ги нарежете на кубчета, а чесъна обелете и нарежете на ситно.
3. Загрейте останалия зехтин в тенджера. Сипете зеленчуците и ги запържете за кратко. Добавете и нарязаната печена чушка. Щом омекнат, налейте бульона и доматите. Посолете и гответе 20 минути на слаб огън.
4. След това добавете отцедения боб, царевицата и пастата, както и половината от босилека, предварително нарязан на ситно.
5. Когато пастата омекне, сложете спанака и тиквата, поръсете с останалия босилек, разбъркайте и сервирайте.
2. Обелете моркова, лука и целината и ги нарежете на кубчета, а чесъна обелете и нарежете на ситно.
3. Загрейте останалия зехтин в тенджера. Сипете зеленчуците и ги запържете за кратко. Добавете и нарязаната печена чушка. Щом омекнат, налейте бульона и доматите. Посолете и гответе 20 минути на слаб огън.
4. След това добавете отцедения боб, царевицата и пастата, както и половината от босилека, предварително нарязан на ситно.
5. Когато пастата омекне, сложете спанака и тиквата, поръсете с останалия босилек, разбъркайте и сервирайте.
Продукти
- 400 г черен боб от консерва 150 г замразена царевица 300 г тиква цигулка 1 морков 2 стъбла селъри 1 глава лук 50 г бейби спанак 1 скилидка чесън 150 г паста мидички 1 печена червена чушка 600 г пасирани домати 1 литър зеленчуков бульон 1 връзка босилек 80 мл зехтин сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с гъби и праз
Рецепти Стоян и Лора
Фламандска пилешка супа
Рецепти Ненад Великович
Телешка супа
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бабина чорбица
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Супа от аспержи с млечен мус
Рецепти Рудолф ван Веен
Малтийска рибена супа /алиота/
Рецепти Божана Кацарова
Рецепта за пилешка супа
Рецепти Божана Кацарова
Биск от раци и скариди