1. Загрейте фурната на 180 градуса (с вентилатор). Почистете тиквата и я нарежете на малки кубчета, сложете я в тава, полейте с 20 мл зехтин и посолете. Изпечете я до готовност - за около 35 минути.

2. Обелете моркова, лука и целината и ги нарежете на кубчета, а чесъна обелете и нарежете на ситно.

3. Загрейте останалия зехтин в тенджера. Сипете зеленчуците и ги запържете за кратко. Добавете и нарязаната печена чушка. Щом омекнат, налейте бульона и доматите. Посолете и гответе 20 минути на слаб огън.

4. След това добавете отцедения боб, царевицата и пастата, както и половината от босилека, предварително нарязан на ситно.

5. Когато пастата омекне, сложете спанака и тиквата, поръсете с останалия босилек, разбъркайте и сервирайте.

Продукти

  • 400 г черен боб от консерва 150 г замразена царевица 300 г тиква цигулка 1 морков 2 стъбла селъри 1 глава лук 50 г бейби спанак 1 скилидка чесън 150 г паста мидички 1 печена червена чушка 600 г пасирани домати 1 литър зеленчуков бульон 1 връзка босилек 80 мл зехтин сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички