Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Есенен пай с тиква

категория 0/5
1. Омесете бързо тестото като смесите първо маслото със захарта, а след това добавите брашното и яйцето. Увийте тестото в прозрачно фолио и го оставете в хладилника.
2. За пълнежа смесете в една купа брашното с набухвател и захарта, а в друга яйцето, млякото, олиото и подправките. След това обединете двете смеси и ги разбъркайте хубаво. Добавете обелената и настъргана тиква.
3. Извадете тестото от хладилника и го сложете върху обилно набрашнен плот. Разточете го с точилка без да натискате силно и като го обръщате непрекъснато от двете страни. Поставете разточеното тесто върху тавичката за пая и изрежете излишното тесто. Изсипете сместа за пълнежа и печете пая в предварително загрята фурна на 190 градуса.
4. Разбийте сметаната със захарта за топинга. Накиснете желатина в студена вода, а после го разтопете на водна баня.
5. За баварския крем разбийте жълтъка със захарта, а след това добавете топлото мляко. Пресипете сместа в тенджерка и оставете на котлона, докато започне да се сгъстява. Добавете и канела. Дръпнете сместа от котлона, добавете желатина към нея и разбъркайте хубаво. Оставете в хладилника за известно време. След това отделете 150 г от битата сметана и я добавете към крема. Разбъркайте.
6. Намажете пая с крема. Отгоре гарнирайте обилно с бита сметана, като използвате за целта шприц. Накрая украсете с настърган шоколад и ядки.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен