Начин на приготвяне:

1. Сипете 1 с.л. зехтин в тиган и запържете нарязаното на кубчета чоризо. Добавете нарязан на ситно лук, нарязаните на кубчета чушка и домат.
2. Разбийте яйцата в купа и ги овкусете със сол и черен пипер. Изсипете ги в тигана и разбъркайте.
3. В блендер поставете нарязаните на едро лук, зелена чушка, зелен домати, листата кориандър и магданоз и смелете. Овкусете със сол, черен пипер, лимонов сок и зехтин.
4. Запечете тортилите за кратко, от двете страни, в грил-тиган с малко мазнина. Подредете 2 парчета пушено сирене по средата на всяка тортиял. След това сипете от пълнежа с яйца и зеленчуци. Сипете зърна боб и завийте питката на руло.
5. Сервирайте енчиладата, покрита със салса верде и супена лъжица кисело мляко.

Продукти

  • 1 глава лук
  • 1 червена чушка
  • 100 г чоризо
  • 1 консерва бял боб
  • тортили
  • 2 яйца
  • зехтин
  • сол и черен пипер
  • кисело мляко

За салса верде:

  • 1 стрък пресен лук
  • 1 зелен домат
  • 1 зелена чушка
  • шепа кориандър
  • шепа магданоз
  • 1 лимон
  • сок
  • зехтин
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти