1. Сипете 1 с.л. зехтин в тиган и запържете нарязаното на кубчета чоризо. Добавете нарязан на ситно лук, нарязаните на кубчета чушка и домат.
2. Разбийте яйцата в купа и ги овкусете със сол и черен пипер. Изсипете ги в тигана и разбъркайте.
3. В блендер поставете нарязаните на едро лук, зелена чушка, зелен домати, листата кориандър и магданоз и смелете. Овкусете със сол, черен пипер, лимонов сок и зехтин.
4. Запечете тортилите за кратко, от двете страни, в грил-тиган с малко мазнина. Подредете 2 парчета пушено сирене по средата на всяка тортиял. След това сипете от пълнежа с яйца и зеленчуци. Сипете зърна боб и завийте питката на руло.
5. Сервирайте енчиладата, покрита със салса верде и супена лъжица кисело мляко.

Продукти

  • 1 глава лук 1 червена чушка 100 г чоризо 1 консерва бял боб тортили 2 яйца зехтин сол и черен пипер кисело млякоЗа салса верде:1 стрък пресен лук 1 зелен домат 1 зелена чушка шепа кориандър шепа магданоз 1 лимон сок зехтин сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички