Емпанадас
1. Направете кладенче в брашното, върху което сте посипали солта и сложете смесените предварително масло, яйце и вода. Започнете да смесвате продуктите. Омесете гладко тесто и го сложете за половин час в хладилник.
2. За плънката в купа сложете нарязаните на кубчета чушка и наденица чоризо, накъсаното на конци месо /може да ползвате и пилешко месо/, намачканите полусварени картофи. Добавете и нарязания на тънки колелца зелен лук. Овкусете сместа със сол, пипер и няколко капки табаско.
3. Извадете тестото от хладилника и го разточете. Направете кръгчета с диаметър около 14 см.
4. Намажете краищата на кръгчето с вода, сложете от плънката така, че да може емпанадата да се затвори. Притиснете по краищата с пръсти.
Наредете емпанадите в тава, постлана с хартия за печене. Намажете ги отгоре с яйце. Изпечете ги за около 15 минути на 200 градуса.

Продукти

  • За тестото:500 г брашно 200 г масло 160 мл студена вода 1 яйце солЗа пълнежа:2 сварени картофа 1 червена чушка 6 стръка зелен лук 100 г чоризо 200 г варено телешко месо сол и черен пипер табаско

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички