Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Емпанадас

категория 0/5
1. Направете кладенче в брашното, върху което сте посипали солта и сложете смесените предварително масло, яйце и вода. Започнете да смесвате продуктите. Омесете гладко тесто и го сложете за половин час в хладилник.
2. За плънката в купа сложете нарязаните на кубчета чушка и наденица чоризо, накъсаното на конци месо /може да ползвате и пилешко месо/, намачканите полусварени картофи. Добавете и нарязания на тънки колелца зелен лук. Овкусете сместа със сол, пипер и няколко капки табаско.
3. Извадете тестото от хладилника и го разточете. Направете кръгчета с диаметър около 14 см.
4. Намажете краищата на кръгчето с вода, сложете от плънката така, че да може емпанадата да се затвори. Притиснете по краищата с пръсти.
Наредете емпанадите в тава, постлана с хартия за печене. Намажете ги отгоре с яйце. Изпечете ги за около 15 минути на 200 градуса.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен