Емпанадас
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Направете кладенче в брашното, върху което сте посипали солта и сложете смесените предварително масло, яйце и вода. Започнете да смесвате продуктите. Омесете гладко тесто и го сложете за половин час в хладилник.
2. За плънката в купа сложете нарязаните на кубчета чушка и наденица чоризо, накъсаното на конци месо /може да ползвате и пилешко месо/, намачканите полусварени картофи. Добавете и нарязания на тънки колелца зелен лук. Овкусете сместа със сол, пипер и няколко капки табаско.
3. Извадете тестото от хладилника и го разточете. Направете кръгчета с диаметър около 14 см.
4. Намажете краищата на кръгчето с вода, сложете от плънката така, че да може емпанадата да се затвори. Притиснете по краищата с пръсти.
Наредете емпанадите в тава, постлана с хартия за печене. Намажете ги отгоре с яйце. Изпечете ги за около 15 минути на 200 градуса.
2. За плънката в купа сложете нарязаните на кубчета чушка и наденица чоризо, накъсаното на конци месо /може да ползвате и пилешко месо/, намачканите полусварени картофи. Добавете и нарязания на тънки колелца зелен лук. Овкусете сместа със сол, пипер и няколко капки табаско.
3. Извадете тестото от хладилника и го разточете. Направете кръгчета с диаметър около 14 см.
4. Намажете краищата на кръгчето с вода, сложете от плънката така, че да може емпанадата да се затвори. Притиснете по краищата с пръсти.
Наредете емпанадите в тава, постлана с хартия за печене. Намажете ги отгоре с яйце. Изпечете ги за около 15 минути на 200 градуса.
Продукти
- За тестото:500 г брашно 200 г масло 160 мл студена вода 1 яйце солЗа пълнежа:2 сварени картофа 1 червена чушка 6 стръка зелен лук 100 г чоризо 200 г варено телешко месо сол и черен пипер табаско
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад
Рецепти Рудолф ван Веен
Сладка пица с плодове