Емпанадас

Емпанадас

Начин на приготвяне:

1. Направете кладенче в брашното, върху което сте посипали солта и сложете смесените предварително масло, яйце и вода. Започнете да смесвате продуктите. Омесете гладко тесто и го сложете за половин час в хладилник.
2. За плънката в купа сложете нарязаните на кубчета чушка и наденица чоризо, накъсаното на конци месо /може да ползвате и пилешко месо/, намачканите полусварени картофи. Добавете и нарязания на тънки колелца зелен лук. Овкусете сместа със сол, пипер и няколко капки табаско.
3. Извадете тестото от хладилника и го разточете. Направете кръгчета с диаметър около 14 см.
4. Намажете краищата на кръгчето с вода, сложете от плънката така, че да може емпанадата да се затвори. Притиснете по краищата с пръсти.
Наредете емпанадите в тава, постлана с хартия за печене. Намажете ги отгоре с яйце. Изпечете ги за около 15 минути на 200 градуса.

Продукти

За тестото:

  • 500 г брашно
  • 200 г масло
  • 160 мл студена вода
  • 1 яйце
  • сол

За пълнежа:

  • 2 сварени картофа
  • 1 червена чушка
  • 6 стръка зелен лук
  • 100 г чоризо
  • 200 г варено телешко месо
  • сол и черен пипер
  • табаско

Свързани рецепти