1. Сложете филенцата аншоа в купа със студена вода за 5 минути, за да се обезсолят. След това ги подсушете и отстранете гръбначната кост заедно с опашката.

2. В блендер сипете зехтина, лимоновия сок и водата. Добавете обелените скилидки чесън и филенцата аншоа. Пасирайте до гладкост.

3. Пресипете еликсира в купичка. Поднесете с отделени листа цикория.

4. Поръсете телешки стек със сол и черен пипер от двете страни и го изпечете в силно загрят грил-тиган за по 3 минути от всяка страна. Увийте пържолата в алуминиево фолио и оставете да почине 5 минути. След това нарежете месото на тънки парчета и ги подредете рехаво в голяма чиния. Поръсете с няколко с.л. еликсир от аншоа. Поръсете със ситно нарязан див лук.

Продукти

  • За еликсира:
  • 100 г осолени филенца аншоа
  • 3 големи скилидки чесън
  • 2.5 с.л. лимонов сок
  • 175 мл зехтин екстра върджин
  • 125 мл студена вода
  • За сервиране:
  • 2-3 бр. червена цикория
  • репички
  • 1 телешки стек (дебелина 2.5 см)
  • див лук

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички