Еликсир от аншоа
Рецепта от: Найджела Лоусън
1. Сложете филенцата аншоа в купа със студена вода за 5 минути, за да се обезсолят. След това ги подсушете и отстранете гръбначната кост заедно с опашката.
2. В блендер сипете зехтина, лимоновия сок и водата. Добавете обелените скилидки чесън и филенцата аншоа. Пасирайте до гладкост.
3. Пресипете еликсира в купичка. Поднесете с отделени листа цикория.
4. Поръсете телешки стек със сол и черен пипер от двете страни и го изпечете в силно загрят грил-тиган за по 3 минути от всяка страна. Увийте пържолата в алуминиево фолио и оставете да почине 5 минути. След това нарежете месото на тънки парчета и ги подредете рехаво в голяма чиния. Поръсете с няколко с.л. еликсир от аншоа. Поръсете със ситно нарязан див лук.
Продукти
- За еликсира:
- 100 г осолени филенца аншоа
- 3 големи скилидки чесън
- 2.5 с.л. лимонов сок
- 175 мл зехтин екстра върджин
- 125 мл студена вода
- За сервиране:
- 2-3 бр. червена цикория
- репички
- 1 телешки стек (дебелина 2.5 см)
- див лук
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Стоян и Лора
Сиропирана баница с локум
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Джейми Оливър
Печени зеленчуци
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Мариновани гъби
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Полейник
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бързи блини с конфитюр от праскови