Еклери с млечен шоколад, сладко от манго и кардамон

Еклери с млечен шоколад, сладко от манго и кардамон

Начин на приготвяне:

1. За масленото тесто разбийте с помощта на миксер маслото със стайна температура със захарта и брашното, до образуването на гладко тесто. Поставете тестото между два листа хартия за печене и го разточете с дебелина 3 мм. Поставете разточеното тесто във фризер докато се стегне.

2. За пареното тесто сипете прясното мляко и водата. Добавете маслото, солта и захарта, пуснете и резените лимонова кора. Щом сместа заври, изсипете наведнъж брашното и започнете да разбърквате, докато не се образува топка тесто. Тестото трябва да се отделя от стените на съда, тогава е готово.

3. Прехвърлете тестото в купа и започнете да го разбърквате с помощта на миксер. Без да спирате разбиването, до бавете яйцата едно по едно, като след всяко разбивате до хомогенност. Пресипете пареното тесто в пош с гладък накрайник.

4.  В тава, постлана с хартия за печене, шприцовайте малки топчета от парено тесто, около 3-4 см. в диаметър. С помощта на ринг с диаметър 3 см. изрежете кръгчета от масленото тесто. Поставете по едно кръгче върху всяка топчица. Печете еклерите в предварително загрята фурна на 170 градуса 20 минути.

5. За гела от манго сипете в тенджера пюрето от манго, водата, кардамона и агар-агара. Оставете сместа да се загрее, като разбърквате. Дръпнете от котлона и оставете да поизстине. Обелете и нарежете мангото на малки кубчета. Добавете ги в гела и разбъркайте. Охладете сместа в хладилник.

6. За шоколадовия ганаш оставете млякото да заври и го изсипете върху предварително начупения на парченца шоколад. Разбъркайте докато той се разтопи и сместа стане хомогенна. Добавете сметаната, разбъркайте и оставете сместа да се охлади. След това разбийте с помощта на миксер до пухкавост. Прехвърлете в пош с назъбен накрайник.

7. Отрежете капачета на изстиналите еклери с помощта на назъбен нож. Напълнете всеки еклер до половината с гел от манго. След това шприцовайте шоколадов ганаш така, че да се покаже 1/2 см над повърхността. Поставете капачетата.

Продукти

За пареното тесто:

100 г полуобезмаслено прясно мляко

100 г вода

90 г безсолно масло

4 г фина сол

6 г захар

кора от лимон

100 г брашно

2 яйца

 

За масленото тесто:

37 г масло

45 г кафява захар

45 г брашно

 

За гела от манго:

150 г пюре от манго

50 г вода

3 г смлян кардамон

1 манго

 

За шоколадовия ганаш:

150 г прясно мляко

300 г млечен шоколад

300 г течна сметана (35% масленост)

Свързани рецепти