Еклери с червени плодове
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За пареното тесто разтопете маслото в тенджерка заедно с водата. Щом сместа заври, добавете брашното наведнъж и бъркайте докато се образува топка тесто, около 5 минути.
2. Пресипете тестото в купа и добавете яйцата едно по едно, като след всяко бъркате енергично, докато се поеме от тестото.
3. Прехвърлете пареното тесто в пош с гладък накрайник - диаметър 7 см. В тава, постлана с хартия за печене, шприцовайте топки от тестото, на достатъчно разстояние една от друга. С влажен пръст натиснете леко връхчетата на топките. Печете еклерите в предварително загрята фурна на 195 градуса 30 минути.
4. За крема сложете в купа остърганата вътрешност на шушулките ванилия, жълтъците и половината захар. Разбийте сместа на водна баня, докато жълтъците изсветлеят. В друга купа разбийте белтъците с останалата захар, с помощта на миксер, на пяна. Разбийте сметаната.
5. Към разбитите жълтъци добавете предварително накиснатия желатин, като го изцедите. Разбъркайте. Разбъркайте маскарпонето, което трябва да е със стайна температура, и го добавете към жълтъците. Разбъркайте енергично, с помощта на тел. Добавете белтъчната пяна на порции, като разбърквате внимателно, с помощта на шпатула. Накрая добавете битата сметана и разбъркайте. Прехвърлете крема в пош.
6. Отрежете капачета на еклерите с помощта на назъбен нож. Напълнете еклерите с крем. Върху него подредете по няколко плодчета - боровинки, ягоди, малини, френско грозде. Изрежете цветя от фондан с помощта специална резачка и поставете по едно цвете върху плодовете. Поставете капачетатата на еклерите и ги поръсете с пудра захар.
2. Пресипете тестото в купа и добавете яйцата едно по едно, като след всяко бъркате енергично, докато се поеме от тестото.
3. Прехвърлете пареното тесто в пош с гладък накрайник - диаметър 7 см. В тава, постлана с хартия за печене, шприцовайте топки от тестото, на достатъчно разстояние една от друга. С влажен пръст натиснете леко връхчетата на топките. Печете еклерите в предварително загрята фурна на 195 градуса 30 минути.
4. За крема сложете в купа остърганата вътрешност на шушулките ванилия, жълтъците и половината захар. Разбийте сместа на водна баня, докато жълтъците изсветлеят. В друга купа разбийте белтъците с останалата захар, с помощта на миксер, на пяна. Разбийте сметаната.
5. Към разбитите жълтъци добавете предварително накиснатия желатин, като го изцедите. Разбъркайте. Разбъркайте маскарпонето, което трябва да е със стайна температура, и го добавете към жълтъците. Разбъркайте енергично, с помощта на тел. Добавете белтъчната пяна на порции, като разбърквате внимателно, с помощта на шпатула. Накрая добавете битата сметана и разбъркайте. Прехвърлете крема в пош.
6. Отрежете капачета на еклерите с помощта на назъбен нож. Напълнете еклерите с крем. Върху него подредете по няколко плодчета - боровинки, ягоди, малини, френско грозде. Изрежете цветя от фондан с помощта специална резачка и поставете по едно цвете върху плодовете. Поставете капачетатата на еклерите и ги поръсете с пудра захар.
Продукти
- За пареното тесто:200 мл вода 100 г масло 100 г брашно 4 яйцаЗа крема:4 листа желатин 100 мл течна сметана 2 шушулки ванилия 5 жълтъка 100 г захар 4 белтъка 250 г сирене маскарпонеДопълнително:500 г червени плодове фондан пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери