1. Настържете джинджифиловите плодове на ситно ренде. /Вместо тях използвайте смес от 50 г пълнозърнесто брашно и 1 с.л. млян джинджифил./
2. В купа сипете брашното, добавете смления джинджифил, смачканите в хаванче семена кориандър и щипка сол. Разбъркайте. Добавете сместа от пълнозърнесто брашно и джинджифил и олиото. Добавете необходимото количество вода, за да омесите тесто.
3. Откъсвайте топчици от тестото и ги разточвайте тънко.
4. Загрейте 1-2 литра неутрално олио и пържете пури една по една в него, от двете страни, до златисто. Извадете върху кухненска салфетка.

Продукти

  • 200 г брашно 2 с.л. смлян джинджифил 2 ч.л. семена кориандър 7 джинджифилови плода 1 с.л. олио щипка сол вода олио за пържене

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички