Начин на приготвяне:

1. Настържете джинджифиловите плодове на ситно ренде. /Вместо тях използвайте смес от 50 г пълнозърнесто брашно и 1 с.л. млян джинджифил./
2. В купа сипете брашното, добавете смления джинджифил, смачканите в хаванче семена кориандър и щипка сол. Разбъркайте. Добавете сместа от пълнозърнесто брашно и джинджифил и олиото. Добавете необходимото количество вода, за да омесите тесто.
3. Откъсвайте топчици от тестото и ги разточвайте тънко.
4. Загрейте 1-2 литра неутрално олио и пържете пури една по една в него, от двете страни, до златисто. Извадете върху кухненска салфетка.

Продукти

  • 200 г брашно
  • 2 с.л. смлян джинджифил
  • 2 ч.л. семена кориандър
  • 7 джинджифилови плода
  • 1 с.л. олио
  • щипка сол
  • вода
  • олио за пържене

Свързани рецепти