Начин на приготвяне:

1. Сипете брашното в кухненски робот. Добавете бакпулвера, солта и смлените подправки. Разбъркайте.
2. в купа разбийте мекото масло със захарта с помощта на миксер до пухкавост. Добавете яйцето и кленовия сироп и отново разбийте..
3. Добавете маслената смес към брашното в кухненския робот и разбъркайте до хомогенност. Извадете топката тесто и го доомесете върху набрашнен плот. Увийте тестото в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 1 час.
4. С помощта на точилка разточете тестото върху набрашнен плот, на лист с дебелина 0.5 см. Изрежете човечета с помощта на формичка. Подредете бисквитите в голяма тава, постлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 7-10 минути.
5. Подредете изстиналите джинджифилови бисквити в картонена или метална кутия и направете коледен подарък.

Продукти

  • 300 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 0.5 ч.л. сол
  • 1.5 ч.л. смлян джинджифил
  • 1.5 ч.л. канела
  • 0.5 ч.л. смляно индийско орехче
  • 0.5 ч.л. смлян карамфил
  • 100 г безсолно масло
  • 150 г кафява захар
  • 4 с.л. кленов сироп
  • 1 яйце

Свързани рецепти