Джинджифилови бисквити
1. Върху плота изсипете брашното и направете кладенче в него. Върху брашното поръсете солта, а в кладенчето сложете остърганата вътрешност на шушулката ванилия, захарта и мекото масло, нарязано на кубчета. Омесете гладко тесто и го увийте в прозрачно фолио. Сплескайте го и го сложете в хладилник за половин час.
2. Разточете тестото тънко, като поръсвате брашно под и върху него. Трябва да получите правоъгълна форма. С помощта на линия изравнете краищата на правоъгълника, а след това го разрежете на еднакви малки квадратчета.
3. Наредете квадратчетата в плоска тава, постлана с хартия за печене. Намажете бисквитите с разбито яйце. По средата на всяко квадратче поставете купчинка от нарязан захаросан джинджифил. Накрая поръсете бусквитите със захар.
4. Печете бисквитите в предварително загрята на 190 градуса фурна за 15 минути.

Продукти

  • 1 шушулка ванилия 200 г масло 140 г пудра захар 1 щипка сол 250 г брашно 180 г захаросан джинджифил 1 яйце 1 с.л. захар

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички