Начин на приготвяне:
1. Разбийте на пухкав крем маслото и захарта. Добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбърквате.
2. Нарежете захаросания джинджифил на дребни кубчета и го добавете към сместа. Пресейте половината брашно и бакпулвера над купата. Добавете прясното мляко и разбъркайте внимателно. След това добавете и останалото брашно, като го пресявате. Разбъркайте.
3. Намаслете порцеланови чашки от вътрешната страна и разпределете сместа в тях. Поставете ги в уред за пара. Върху тях поставете намаслено парче хартия за печене и захлупете. Оставете пудингите на пара за 35-40 минути.
4. За кокосовия крем сипете в тенджерка кокосовата сметана заедно жълтъците, захарта и царевичното нишесте. Разбъркайте и загрейте сместа на слаб огън за 5-10 минути.
5. Обърнете всеки пудинг в чиния и полейте с кокосов крем. може да поръсите със захаросан джинджифил.
Продукти
За пудингите:
- 100 г меко масло
- 0.5 ч.ч. захар
- 2 яйца
- 100 г захаросан джинджифил
- 1 ч.ч. брашно
- 2 ч.л. бакпулвер
- 0.5 ч.ч. прясно мляко
За кокосовия крем:
- 1 ч.ч. кокосова сметана
- 2 жълтъка
- 2 с.л. захар
- 2 с.л. царевично нишесте