Джинджифилов кекс със стафиди
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Накиснете стафидите в гореща вода за 15 минути.
2. В тенджерка затоплете ябълковата меласа с водата. Бъркайте докато меласата се разтвори. Пресипете сместа в купа, щом леко се охлади, добавете яйцето и разбъркайте. Добавете захарта и бъркайте докато тя се разтвори.
3. Смесете брашното с бакпулвера и смлените подправки. Добавете ги при течните съставки и разбъркайте внимателно. Добавете изцедените стафиди и целите ядки орехи, разбъркайте.
4. Намаслете правоъгълна тавичка и я постелете с хартия за печене. Изсипете кексовата смес и я заравнете. Печете кекса в предварително загрята фурна на 180 градуса 35 минути.
5. Извадете поизстиналия кекс от тавичката, обърнете го наобратно и отстранете хартията за печене. Поръсете кекса с пудра захар, от долната му страна. Обърнете го.
6. Направете глазура като разбиете енергично белтъка в купичка с помощта на тел и постепенно добавете пудрата захар. Добавете по щипка смлени подправки и бъркайте докато сместа стане гладка. Пресипете глазурата във фунийка от хартия за печене. Отрежете края на фунийката тънко и направете тънки ленти по повърхността на кекса.
7. Нарежете кекса на 16 еднакви парчета.
2. В тенджерка затоплете ябълковата меласа с водата. Бъркайте докато меласата се разтвори. Пресипете сместа в купа, щом леко се охлади, добавете яйцето и разбъркайте. Добавете захарта и бъркайте докато тя се разтвори.
3. Смесете брашното с бакпулвера и смлените подправки. Добавете ги при течните съставки и разбъркайте внимателно. Добавете изцедените стафиди и целите ядки орехи, разбъркайте.
4. Намаслете правоъгълна тавичка и я постелете с хартия за печене. Изсипете кексовата смес и я заравнете. Печете кекса в предварително загрята фурна на 180 градуса 35 минути.
5. Извадете поизстиналия кекс от тавичката, обърнете го наобратно и отстранете хартията за печене. Поръсете кекса с пудра захар, от долната му страна. Обърнете го.
6. Направете глазура като разбиете енергично белтъка в купичка с помощта на тел и постепенно добавете пудрата захар. Добавете по щипка смлени подправки и бъркайте докато сместа стане гладка. Пресипете глазурата във фунийка от хартия за печене. Отрежете края на фунийката тънко и направете тънки ленти по повърхността на кекса.
7. Нарежете кекса на 16 еднакви парчета.
Продукти
- 175 г стафиди 150 мл вода 150 г ябълкова меласа 150 г захар 1 яйце 175 г брашно 1 ч.л. бакпулвер 1 ч.л. смлян джинджифил 1 ч.л. канела 100 г орехиЗа глазурата:1 белтък 6 с.л. пудра захар 1 ч.л. смлян джинджифил щипка канела
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери