Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Джинджифилов кекс със стафиди

категория 0/5
1. Накиснете стафидите в гореща вода за 15 минути.
2. В тенджерка затоплете ябълковата меласа с водата. Бъркайте докато меласата се разтвори. Пресипете сместа в купа, щом леко се охлади, добавете яйцето и разбъркайте. Добавете захарта и бъркайте докато тя се разтвори.
3. Смесете брашното с бакпулвера и смлените подправки. Добавете ги при течните съставки и разбъркайте внимателно. Добавете изцедените стафиди и целите ядки орехи, разбъркайте.
4. Намаслете правоъгълна тавичка и я постелете с хартия за печене. Изсипете кексовата смес и я заравнете. Печете кекса в предварително загрята фурна на 180 градуса 35 минути.
5. Извадете поизстиналия кекс от тавичката, обърнете го наобратно и отстранете хартията за печене. Поръсете кекса с пудра захар, от долната му страна. Обърнете го.
6. Направете глазура като разбиете енергично белтъка в купичка с помощта на тел и постепенно добавете пудрата захар. Добавете по щипка смлени подправки и бъркайте докато сместа стане гладка. Пресипете глазурата във фунийка от хартия за печене. Отрежете края на фунийката тънко и направете тънки ленти по повърхността на кекса.
7. Нарежете кекса на 16 еднакви парчета.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен