Джинджифилов хляб

Джинджифилов хляб

Начин на приготвяне:

1. Сложете 3/4 от прясното мляко в тенджерка да заври. Отделно разтопете маслото, без да завира.
2. Смесете сухите продукти в купа- брашно, захар, джинджифил и сол. Разбъркайте.
3. Разбъркайте сухите продукти с помощта на миксер. Без да спирате да разбърквате добавете разтопеното масло на струйка. След това добавете топлото мляко и накрая  яйцата, едно по едно. Продължете да разбивате сместа, на по-висока скорост, докато цвета и изсветлее.
4. Щом сместа стане хомогенна и с карамелен цвят, спрете разбиването и добавете останалото студено мляко. Разбъркайте на ръка.
5. Намажете с масло правоъгълна дълбока форма за кекс и постелете дъното и с хартия за печене. Изсипете кексовата смес във формата. Печете кекса в предварително загрята фурна на 150 градуса 1 час.
6. Нарежете хляба на филийки и го поднесете с масло за мазане и тамариндова лимонада.

Продукти

  • 135 мл прясно мляко
  • 75 г масло
  • 250 г брашно с набухвател
  • 200 г мека кафява захар
  • 1 ч.л. смлян джинджифил
  • щипка сол
  • 2 яйца

Свързани рецепти