Начин на приготвяне:
1. Сложете 3/4 от прясното мляко в тенджерка да заври. Отделно разтопете маслото, без да завира.
2. Смесете сухите продукти в купа- брашно, захар, джинджифил и сол. Разбъркайте.
3. Разбъркайте сухите продукти с помощта на миксер. Без да спирате да разбърквате добавете разтопеното масло на струйка. След това добавете топлото мляко и накрая яйцата, едно по едно. Продължете да разбивате сместа, на по-висока скорост, докато цвета и изсветлее.
4. Щом сместа стане хомогенна и с карамелен цвят, спрете разбиването и добавете останалото студено мляко. Разбъркайте на ръка.
5. Намажете с масло правоъгълна дълбока форма за кекс и постелете дъното и с хартия за печене. Изсипете кексовата смес във формата. Печете кекса в предварително загрята фурна на 150 градуса 1 час.
6. Нарежете хляба на филийки и го поднесете с масло за мазане и тамариндова лимонада.
2. Смесете сухите продукти в купа- брашно, захар, джинджифил и сол. Разбъркайте.
3. Разбъркайте сухите продукти с помощта на миксер. Без да спирате да разбърквате добавете разтопеното масло на струйка. След това добавете топлото мляко и накрая яйцата, едно по едно. Продължете да разбивате сместа, на по-висока скорост, докато цвета и изсветлее.
4. Щом сместа стане хомогенна и с карамелен цвят, спрете разбиването и добавете останалото студено мляко. Разбъркайте на ръка.
5. Намажете с масло правоъгълна дълбока форма за кекс и постелете дъното и с хартия за печене. Изсипете кексовата смес във формата. Печете кекса в предварително загрята фурна на 150 градуса 1 час.
6. Нарежете хляба на филийки и го поднесете с масло за мазане и тамариндова лимонада.
Продукти
- 135 мл прясно мляко
- 75 г масло
- 250 г брашно с набухвател
- 200 г мека кафява захар
- 1 ч.л. смлян джинджифил
- щипка сол
- 2 яйца