Джинджифиловият сладкиш на баба
Рецепта от: Мери Бери
1. В тенджерка сипете захарта, маслото, златния сироп и меласата. Разбъркайте и разтопете сместа на слаб огън, докато стане еднородна и лъскава. Оставете да изстине.
2. В голяма купа сипете брашното, содата, смления джинджифил и сместа от подправки. Разбъркайте. Добавете течните съставки и разбъркайте до хомогенност.
3. В купа разбийте яйцето с малко прясно мляко. Добавете ги към сместа и разбъркайте до еднородност. Добавете и останалото прясно мляко. Разбъркайте.
4. Изсипете сместа в предварително намаслена и постлана с хартия за печене тавичка (30х23х4 см). Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса (с вентилатор) 35 минути.
5. Щом сладкишът изстине, нарежете го на квадрати.
Продукти
- 225 г брашно с набухвател
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 2 ч.л. смлян джинджифил
- 1 ч.л. микс от подправки (канела, карамфил, кардамон)
- 100 г масло
- 100 г меласа
- 100 г златен сироп
- 100 г мека кафява захар
- 1 яйце от свободни кокошки
- 275 мл пълномаслено прясно мляко
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни