1. В тенджерка сипете захарта, маслото, златния сироп и меласата. Разбъркайте и разтопете сместа на слаб огън, докато стане еднородна и лъскава. Оставете да изстине.

2. В голяма купа сипете брашното, содата, смления джинджифил и сместа от подправки. Разбъркайте. Добавете течните съставки и разбъркайте до хомогенност.

3. В купа разбийте яйцето с малко прясно мляко. Добавете ги към сместа и разбъркайте до еднородност. Добавете и останалото прясно мляко. Разбъркайте.

4. Изсипете сместа в предварително намаслена и постлана с хартия за печене тавичка (30х23х4 см). Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса (с вентилатор) 35 минути.

5. Щом сладкишът изстине, нарежете го на квадрати.

Продукти

  • 225 г брашно с набухвател
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 2 ч.л. смлян джинджифил
  • 1 ч.л. микс от подправки (канела, карамфил, кардамон)
  • 100 г масло
  • 100 г меласа
  • 100 г златен сироп
  • 100 г мека кафява захар
  • 1 яйце от свободни кокошки
  • 275 мл пълномаслено прясно мляко

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички