Джинджифилови кюфтенца
Рецепта от: Йоланта Делибозова - Йоли
Продукти
- 300 г телешка кайма 1 глава лук 2 скилидка чесън 1 ч.л. джинджифил сол и черен пипер на вкус 2 печени чушки 1 тиквичка 1 патладжан 1 краставица
Начин на приготвяне:
- 1. Настържете лука, чесъна и джинджифила на ситно.
- 2. Омесете добре каймата с останалите продукти като прибавяте по малко вода, за да стане сочна.
- 3. С навлажнени ръце оформете малки кфтенца колкото орех.
- 4. Изпържете ги в много малко мазнина в тефлонов тиган.
- 5. Нарежете зеленчуците на тънки ленти, намажете ги със зехтин и ги гриловайте.
- 6. Увийте кюфтенцата в различните зеленчуци и забодете с клечка за зъби.
- 7. Поднесете с различни сосове.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Джейми Оливър
Лесно фондю със сирене
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Тапенада от маслини и лимон
Рецепти Ненад Великович
Мини пици от тортиля
Рецепти Ненад Великович
Пълнен сандвич със салса
Рецепти Ненад Великович
Рулца със сушени сливи и ементал
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Морски шишчета с шафран и чеснови крутони