Джинджифилови кюфтенца

Джинджифилови кюфтенца

Подготовка

1. Настържете лука, чесъна и джинджифила на ситно.
2. Омесете добре каймата с останалите продукти като прибавяте по малко вода, за да стане сочна.
3. С навлажнени ръце оформете малки кфтенца колкото орех.
4. Изпържете ги в много малко мазнина в тефлонов тиган.
5. Нарежете зеленчуците на тънки ленти, намажете ги със зехтин и ги гриловайте.
6. Увийте кюфтенцата в различните зеленчуци и забодете с клечка за зъби.
7. Поднесете с различни сосове.

Продукти

  • 300 г телешка кайма
  • 1 глава лук
  • 2 скилидка чесън
  • 1 ч.л. джинджифил
  • сол и черен пипер на вкус
  • 2 печени чушки
  • 1 тиквичка
  • 1 патладжан
  • 1 краставица

Свързани рецепти