Подготовка
1. Настържете лука, чесъна и джинджифила на ситно.
2. Омесете добре каймата с останалите продукти като прибавяте по малко вода, за да стане сочна.
3. С навлажнени ръце оформете малки кфтенца колкото орех.
4. Изпържете ги в много малко мазнина в тефлонов тиган.
5. Нарежете зеленчуците на тънки ленти, намажете ги със зехтин и ги гриловайте.
6. Увийте кюфтенцата в различните зеленчуци и забодете с клечка за зъби.
7. Поднесете с различни сосове.
2. Омесете добре каймата с останалите продукти като прибавяте по малко вода, за да стане сочна.
3. С навлажнени ръце оформете малки кфтенца колкото орех.
4. Изпържете ги в много малко мазнина в тефлонов тиган.
5. Нарежете зеленчуците на тънки ленти, намажете ги със зехтин и ги гриловайте.
6. Увийте кюфтенцата в различните зеленчуци и забодете с клечка за зъби.
7. Поднесете с различни сосове.
Продукти
- 300 г телешка кайма
- 1 глава лук
- 2 скилидка чесън
- 1 ч.л. джинджифил
- сол и черен пипер на вкус
- 2 печени чушки
- 1 тиквичка
- 1 патладжан
- 1 краставица