Джинджифилови кюфтенца

Продукти

  • 300 г телешка кайма 1 глава лук 2 скилидка чесън 1 ч.л. джинджифил сол и черен пипер на вкус 2 печени чушки 1 тиквичка 1 патладжан 1 краставица

Начин на приготвяне:

  • 1. Настържете лука, чесъна и джинджифила на ситно.
  • 2. Омесете добре каймата с останалите продукти като прибавяте по малко вода, за да стане сочна.
  • 3. С навлажнени ръце оформете малки кфтенца колкото орех.
  • 4. Изпържете ги в много малко мазнина в тефлонов тиган.
  • 5. Нарежете зеленчуците на тънки ленти, намажете ги със зехтин и ги гриловайте.
  • 6. Увийте кюфтенцата в различните зеленчуци и забодете с клечка за зъби.
  • 7. Поднесете с различни сосове.

Свързани рецепти

Виж всички