Джинджифилови бисквити
Рецепта от: Марта Стюарт
В тези хрупкави бисквити има много джинджифил - смлян, настърган пресен и захаросан. Бисквитите се приготвят лесно и бързо, така е стават за всякакъв повод - и обикновен, и празничен.
Продукти
- 2.5 ч.ч. брашно
- 2 ч.л. смлян джинджифил
- 1 ч.л. прясно смлян черен пипер
- 0.5 ч.л. сол
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 0.5 ч.л. прясно настъргано индийско орехче
- 100 г безсолно масло със стайна температура
- 1 ч.ч. кафява захар
- 0.5 ч.ч. бяла захар
- 1 с.л. настърган корен от джинджифил
- 2 яйца
- 50 г меласа
- 30 г захаросан джинджифил
Начин на приготвяне:
- 1. В купа смесете всички сухи съставки – брашното, подправките, солта и содата. Разбъркайте.
- 2. В друга купа разбийте маслото с двата вида захар с помощта на миксер до пухкавост. Добавете обеления и настърган джинджифил заедно с отделилия се сок.
- 3. Добавете яйцата едно по едно без да спирате да разбивате. Добавете меласата, а след това нарязания на ситно захаросан джинджифил. Добавете сухите съставки малко по малко към сместа. Разбивайте докато сместа стане хомогенна.
- 4. Покрийте купата с тестото с прозрачно фолио и го поставете в хладилника за 2 часа.
- 5. С помощта на лъжица за сладолед вземете от сместа. Оформете идеално топче между дланите си. Оваляйте го в пудра захар. Подредете топчетата в постлана с хартия тава за печене, на достатъчно разстояние едно от друго. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 17-20 минути.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Курабийките на мама Еми
Рецепти Стоян и Лора
Линцер сладки с шипков мармалад
Рецепти Стоян и Лора
Меденки
Рецепти Рудолф ван Веен
Бисквити "Сахер"
Рецепти Силвия Колока
Амарети с кафе
Рецепти Стоян и Лора
Двуцветни сладки
Рецепти Рудолф ван Веен
Португалски бисквити (biscoitos)
Рецепти Стоян и Лора
Бисквитки „Мики“
Рецепти Стоян и Лора
Орехови сладки с крем кафе
Рецепти Рудолф ван Веен
Маслени сладки с лимонов пълнеж