Джинджифилови бисквити

В тези хрупкави бисквити има много джинджифил - смлян, настърган пресен и захаросан. Бисквитите се приготвят лесно и бързо, така е стават за всякакъв повод - и обикновен, и празничен.

 

Продукти

  • 2.5 ч.ч. брашно
  • 2 ч.л. смлян джинджифил
  • 1 ч.л. прясно смлян черен пипер
  • 0.5 ч.л. сол
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 0.5 ч.л. прясно настъргано индийско орехче
  • 100 г безсолно масло със стайна температура
  • 1 ч.ч. кафява захар
  • 0.5 ч.ч. бяла захар
  • 1 с.л. настърган корен от джинджифил
  • 2 яйца
  • 50 г меласа
  • 30 г захаросан джинджифил

Начин на приготвяне:

  • 1. В купа смесете всички сухи съставки – брашното, подправките, солта и содата. Разбъркайте.
  •    2. В друга купа разбийте маслото с двата вида захар с помощта на миксер до пухкавост. Добавете обеления и настърган джинджифил заедно с отделилия се сок.
  •    3. Добавете яйцата едно по едно без да спирате да разбивате. Добавете меласата, а след това нарязания на ситно захаросан джинджифил. Добавете сухите съставки малко по малко към сместа. Разбивайте докато сместа стане хомогенна.
  •   4. Покрийте купата с тестото с прозрачно фолио и го поставете в хладилника за 2 часа.
  •   5. С помощта на лъжица за сладолед вземете от сместа. Оформете идеално топче между дланите си. Оваляйте го в пудра захар. Подредете топчетата в постлана с хартия тава за печене, на достатъчно разстояние едно от друго. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 17-20 минути.

Свързани рецепти

Виж всички