Джанджан бантал
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Сварете ориза. Оставете го да изстине. Отстранете пликчето и нарежете ориза на парчета. Сложете го в купа.
2. Добавете накъсаното сварено пилешко месо, банана и зеления лук, нарязани на колелца. Добавете нарязаната палмова захар, настъргания кокос и щипка сол. Разбъркайте.
3. Разрежете банановото листо на две и нагрейте парчетата над пламък. Изсипете плънка в листото и го завийте. Вържете двата краища на рулото с канап, като бонбон.
4. Задушете на пара за 3 минути.
5. Разрежете листата на масата.
2. Добавете накъсаното сварено пилешко месо, банана и зеления лук, нарязани на колелца. Добавете нарязаната палмова захар, настъргания кокос и щипка сол. Разбъркайте.
3. Разрежете банановото листо на две и нагрейте парчетата над пламък. Изсипете плънка в листото и го завийте. Вържете двата краища на рулото с канап, като бонбон.
4. Задушете на пара за 3 минути.
5. Разрежете листата на масата.
Продукти
- 3 с.л. настърган кокосов орех 25 г палмова захар или тъмнокафява тръстикова 1 банан 1 пилешки гърди 1 пакет бланширан дългозърнест ориз сол 3 стръка зелен лук 1 бананово листо
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото