Начин на приготвяне:

1. Сварете ориза. Оставете го да изстине. Отстранете пликчето и нарежете ориза на парчета. Сложете го в купа.
2. Добавете накъсаното сварено пилешко месо, банана и зеления лук, нарязани на колелца. Добавете нарязаната палмова захар, настъргания кокос и щипка сол. Разбъркайте.
3. Разрежете банановото листо на две и нагрейте парчетата над пламък. Изсипете плънка в листото и го завийте. Вържете двата краища на рулото с канап, като бонбон.
4. Задушете на пара за 3 минути.
5. Разрежете листата на масата.

Продукти

  • 3 с.л. настърган кокосов орех
  • 25 г палмова захар или тъмнокафява тръстикова
  • 1 банан
  • 1 пилешки гърди
  • 1 пакет бланширан дългозърнест ориз
  • сол
  • 3 стръка зелен лук
  • 1 бананово листо

Свързани рецепти