1. Обелете скилидките чесън. Поръсете ги с щипка сол и ги направете на паста с помощта на нож или в хаванче.
2. Сипете пастата от чесън в купа. Добавете киселото мляко и разбъркайте.
3. Нарежете копъра на ситно и го добавете в купата. Измийте тученицата и накъсайте горната част на стръковете. Добавете и нея при млякото .разбъркайте добре.
4. Изтискайте сока на лимона. добавете го на струйка, като разбърквате. Добавете внимателно и зехтина, разбъркайте. Накрая добавете малко вода и разбъркайте до желаната консистенция.
5. Поднесете джаджъка, украсен със стръкче копъри поръсен със зехтин.

Продукти

  • 3 скилидки чесън 3 с.л. цедено кисело мляко 7 стръка копър 0.5 връзка тученица 4 с.л. зехтин 1 лимон сок вода

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички