Джаджък с тученица
Рецепта от: Максут Ашкар
1. Обелете скилидките чесън. Поръсете ги с щипка сол и ги направете на паста с помощта на нож или в хаванче.
2. Сипете пастата от чесън в купа. Добавете киселото мляко и разбъркайте.
3. Нарежете копъра на ситно и го добавете в купата. Измийте тученицата и накъсайте горната част на стръковете. Добавете и нея при млякото .разбъркайте добре.
4. Изтискайте сока на лимона. добавете го на струйка, като разбърквате. Добавете внимателно и зехтина, разбъркайте. Накрая добавете малко вода и разбъркайте до желаната консистенция.
5. Поднесете джаджъка, украсен със стръкче копъри поръсен със зехтин.
2. Сипете пастата от чесън в купа. Добавете киселото мляко и разбъркайте.
3. Нарежете копъра на ситно и го добавете в купата. Измийте тученицата и накъсайте горната част на стръковете. Добавете и нея при млякото .разбъркайте добре.
4. Изтискайте сока на лимона. добавете го на струйка, като разбърквате. Добавете внимателно и зехтина, разбъркайте. Накрая добавете малко вода и разбъркайте до желаната консистенция.
5. Поднесете джаджъка, украсен със стръкче копъри поръсен със зехтин.
Продукти
- 3 скилидки чесън 3 с.л. цедено кисело мляко 7 стръка копър 0.5 връзка тученица 4 с.л. зехтин 1 лимон сок вода
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Максут Ашкар
Лимонада с червено цвекло
Рецепти Максут Ашкар
Кюфтета от нахут и кайма
Рецепти Максут Ашкар
Хумус
Рецепти Максут Ашкар
Зелен фасул със зехтин
Рецепти Максут Ашкар
Пелте
Рецепти Максут Ашкар
Супа лебание
Рецепти Максут Ашкар
Шербет с хибискус
Рецепти Максут Ашкар
Сиропирани хапки
Рецепти Максут Ашкар
Айрян с мента
Рецепти Максут Ашкар
Капуска