Начин на приготвяне:

1. Обелете скилидките чесън. Поръсете ги с щипка сол и ги направете на паста с помощта на нож или в хаванче.
2. Сипете пастата от чесън в купа. Добавете киселото мляко и разбъркайте.
3. Нарежете копъра на ситно и го добавете в купата. Измийте тученицата и накъсайте горната част на стръковете. Добавете и нея при млякото .разбъркайте добре.
4. Изтискайте сока на лимона. добавете го на струйка, като разбърквате. Добавете внимателно и зехтина, разбъркайте. Накрая добавете малко вода и разбъркайте до желаната консистенция.
5. Поднесете джаджъка, украсен със стръкче копъри поръсен със зехтин.

Продукти

  • 3 скилидки чесън
  • 3 с.л. цедено кисело мляко
  • 7 стръка копър
  • 0.5 връзка тученица
  • 4 с.л. зехтин
  • 1 лимон
  • сок
  • вода

Свързани рецепти