Двойно шоколадови курабийки
1. Разбийте маслото с помощта на миксер до пухкавост. Добавете захарта и разбийте отново докато захарта се разтвори. Добавете яйцата едно по едно, като разбивате след всяко.
2. Пресейте брашното, содата и солта над купата. След това пресейте и какаото. Добавете ваниловия екстракт и разбъркайте до хомогенност.
3. С ръце оформете топчици от сместа с големината н топки за голф. Подредете ги в намаслена и постлана с хартия за печене тава, на достатъчно разстояние една от друга. Печете курабийките в предварително загрята фурна на 180 градуса 10-14 минути, докато се разстелят, а повърхността им стане напукана и тъмнокафява.
4. Поднесете курабийките топли с чаша мляко или ги съхранявайте в стъклен буркан или метална кутия, за да си направите чийзкейк.

Продукти

  • 225 г меко масло 325 г захар 2 яйца 1 ч.л. ванилов екстракт 225 г брашно 75 г какао 1 ч.л. сода бикарбонат щипка сол 175 г натурален шоколад /70%/

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички