Начин на приготвяне:
1. В тенджерка сложете кафето и захарта на тих огън. Бъркайте докато захарта се разтопи. След това оставете сместа да къкри 1 минута. Щом дръпнете съда от котлона, добавете ликьора и разбъркайте. Поставете крема в хладилник.
2. В купа смесете маскарпонето, сметаната, пудрата захар и ваниловия екстракт. Разбъркайте до гладкост и охладете.
3. Поднесете по малко от крема с маскарпоне и кафеения крем в две стъклени чашки заедно с 2-3 бишкоти.
2. В купа смесете маскарпонето, сметаната, пудрата захар и ваниловия екстракт. Разбъркайте до гладкост и охладете.
3. Поднесете по малко от крема с маскарпоне и кафеения крем в две стъклени чашки заедно с 2-3 бишкоти.
Продукти
- 2 с.л. кафе еспресо
- 1 с.л. захар
- 1 с.л. кафеен ликьор
- 60 г маскарпоне
- 60 мл течна сметана
- 2 с.л. пудра захар
- 0.5 ч.л. ванилов екстракт
- 6 бишкоти