Двоен дип от тирамису

Двоен дип от тирамису

Начин на приготвяне:

1. В тенджерка сложете кафето и захарта на тих огън. Бъркайте докато захарта се разтопи. След това оставете сместа да къкри 1 минута. Щом дръпнете съда от котлона, добавете ликьора и разбъркайте. Поставете крема в хладилник.
2. В купа смесете маскарпонето, сметаната, пудрата захар и ваниловия екстракт. Разбъркайте до гладкост и охладете.
3. Поднесете по малко от крема с маскарпоне и кафеения крем в две стъклени чашки заедно с 2-3 бишкоти.

Продукти

  • 2 с.л. кафе еспресо
  • 1 с.л. захар
  • 1 с.л. кафеен ликьор
  • 60 г маскарпоне
  • 60 мл течна сметана
  • 2 с.л. пудра захар
  • 0.5 ч.л. ванилов екстракт
  • 6 бишкоти

Свързани рецепти