Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Дюнер кебап

категория 0/5
1. Накиснете цялото парче месо в прясно мляко. Добавете нарязан на едро лук, сол, черен пипер и малко оцет. Оставете месото в маринатат за 2 часа в хладилник. След това извадете само месото и го увийте в стреч фолио. Замразете го във фризер за няколко часа.
2. Нарежете зелето и моркова на тънки лентички и ги сложете в купа. Добавете и накъсания на ситно айсберг. Разбъркайте.
3. За пикантния сос нарежете доматите на дребни кубчета, като отстраните преди това семките им. Сложете ги в купа и добавете към тях нарязания на ситно лук, самбала и кетчупа. Разбъркайте.
4. За чесновия сос пасирайте чесъна и нарежете на ситно магданоза. Смесете ги с майонезата и киселото мляко.
5. Извадете замразеното месо и го нарежете на много тънки филийки. Изпържете ги  в тиган с малко мазнина на силен огън. Овкусете със сол и черен пипер.
6. Запечете питките за кратко и след това ги разрежете по средата. Разтворете ги и ги напълнете със сурови зеленчуци, пикантен сос и месо. Отгоре сложете чеснов сос.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен