Дюнер кебап
1. Накиснете цялото парче месо в прясно мляко. Добавете нарязан на едро лук, сол, черен пипер и малко оцет. Оставете месото в маринатат за 2 часа в хладилник. След това извадете само месото и го увийте в стреч фолио. Замразете го във фризер за няколко часа.
2. Нарежете зелето и моркова на тънки лентички и ги сложете в купа. Добавете и накъсания на ситно айсберг. Разбъркайте.
3. За пикантния сос нарежете доматите на дребни кубчета, като отстраните преди това семките им. Сложете ги в купа и добавете към тях нарязания на ситно лук, самбала и кетчупа. Разбъркайте.
4. За чесновия сос пасирайте чесъна и нарежете на ситно магданоза. Смесете ги с майонезата и киселото мляко.
5. Извадете замразеното месо и го нарежете на много тънки филийки. Изпържете ги  в тиган с малко мазнина на силен огън. Овкусете със сол и черен пипер.
6. Запечете питките за кратко и след това ги разрежете по средата. Разтворете ги и ги напълнете със сурови зеленчуци, пикантен сос и месо. Отгоре сложете чеснов сос.

Продукти

  • 750 г агнешко бон филе 0.5 л прясно мляко сол и черен пипер оцет 4 хлебчета 0.5 морков 250 г червено зеле 0.5 салата айсбергЗа пикантния сос:2 домата 0.5 глава лук 1 с.л. самбал 4 с.л. кетчупЗа чесновия сос:1 скилидка чесън 3 стръка магданоз 2 с.л. майонеза 2 с.л. кисело мляко

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички