Дюнер кебап

Дюнер кебап

Начин на приготвяне:

1. Накиснете цялото парче месо в прясно мляко. Добавете нарязан на едро лук, сол, черен пипер и малко оцет. Оставете месото в маринатат за 2 часа в хладилник. След това извадете само месото и го увийте в стреч фолио. Замразете го във фризер за няколко часа.
2. Нарежете зелето и моркова на тънки лентички и ги сложете в купа. Добавете и накъсания на ситно айсберг. Разбъркайте.
3. За пикантния сос нарежете доматите на дребни кубчета, като отстраните преди това семките им. Сложете ги в купа и добавете към тях нарязания на ситно лук, самбала и кетчупа. Разбъркайте.
4. За чесновия сос пасирайте чесъна и нарежете на ситно магданоза. Смесете ги с майонезата и киселото мляко.
5. Извадете замразеното месо и го нарежете на много тънки филийки. Изпържете ги  в тиган с малко мазнина на силен огън. Овкусете със сол и черен пипер.
6. Запечете питките за кратко и след това ги разрежете по средата. Разтворете ги и ги напълнете със сурови зеленчуци, пикантен сос и месо. Отгоре сложете чеснов сос.

Продукти

  • 750 г агнешко бон филе
  • 0.5 л прясно мляко
  • сол и черен пипер
  • оцет
  • 4 хлебчета
  • 0.5 морков
  • 250 г червено зеле
  • 0.5 салата айсберг

За пикантния сос:

  • 2 домата
  • 0.5 глава лук
  • 1 с.л. самбал
  • 4 с.л. кетчуп

За чесновия сос:

  • 1 скилидка чесън
  • 3 стръка магданоз
  • 2 с.л. майонеза
  • 2 с.л. кисело мляко

Свързани рецепти