Допълнения
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. За тестото сипете брашното върху плота, поръсете го със сол и направете кладенче в него. В кладенчето сипете яйцето, захарта, маслото, бакпулвера и фино настърганата лимонова кора. Смесете първо продуктите в кладенчето и постепенно омесете гладко тесто. Оформете тестото на плоска питка, увийте го в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 30 минути.
2. За бадемовата паста смелете в блендер бадемите и захарта. Добавете белтъка и смелете отново. Омесете пастата върху плота, на руло.
3. Намаслете 6 формички за тарталети /диаметър 10 см/ и ги поставете в плоска тава. Разточете тестото върху набрашнен плот. С помощта на ринг изрежете 12 кръгчета.
4. Напаснете по едно кръгче тесто по дъното и стените на всяка формичка. Разпределете бадемовата паста във формичките. Обелете ябълката и извадете вътрешността и. Нарежете я на кръгчета. Поставете по едно кръгче ябълка върху бадемовата паста във всяка тарталета,к ато хубаво я притиснете надолу. Поставете капачета от тесто на тарталетите и притиснете краищата им. С нож направете дупка тестото, по средата.
5. За глазурата смесете в купа филираните бадеми, захарта и белтъка и разтрийте сместа с ръце. Поставете обилно количество глазура върху всяка тарталета, като я притиснете добре. Печете тарталетите в предварително загрята фурна на 180 градуса 20 минути.
2. За бадемовата паста смелете в блендер бадемите и захарта. Добавете белтъка и смелете отново. Омесете пастата върху плота, на руло.
3. Намаслете 6 формички за тарталети /диаметър 10 см/ и ги поставете в плоска тава. Разточете тестото върху набрашнен плот. С помощта на ринг изрежете 12 кръгчета.
4. Напаснете по едно кръгче тесто по дъното и стените на всяка формичка. Разпределете бадемовата паста във формичките. Обелете ябълката и извадете вътрешността и. Нарежете я на кръгчета. Поставете по едно кръгче ябълка върху бадемовата паста във всяка тарталета,к ато хубаво я притиснете надолу. Поставете капачета от тесто на тарталетите и притиснете краищата им. С нож направете дупка тестото, по средата.
5. За глазурата смесете в купа филираните бадеми, захарта и белтъка и разтрийте сместа с ръце. Поставете обилно количество глазура върху всяка тарталета, като я притиснете добре. Печете тарталетите в предварително загрята фурна на 180 градуса 20 минути.
Продукти
- За тестото:280 г брашно щипка сол 1 ч.л. бакпулвер 180 г меко масло 140 г пудра захар 1 яйце 1 лимон настъргана кора 1 ябълкаЗа бадемовата паста:150 г белени бадеми 150 г захар 1 белтъкЗа глазурата:0.5 белтък 75 г захар 75 г филирани бадеми
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери