Донати

Донати

Начин на приготвяне:

1. Разтопете маслото. Разбийте яйцата със захарта, след това добавете брашното, бакпулвера и солта. Разбийте киселото мляко преди да го добавите. Оформете топка от тестото, сложете я в купа и покрийте с прозрачно фолио. Оставете тестото в хладилник за 30 минути.
2. Оформете тестото като руло. Нарежете го на еднакви парчета. Всяко парче оформете на топче, като го търкаляте между дланите си. След това разплескайте топчицата и с пръст пробийте дупка в нея.
3. Загрейте олиото в тенджера до 170 градуса. Пускайте поничките в горещото олио и когато изплуват на повърхността, ги обърнете. Пържете само по 3-4 понички наведнъж. Нареждайте ги в чиния върху салфетка.
4. Оваляйте топлите понички в захар.

Продукти

  • 45 г масло
  • 2 яйца
  • 170 г захар
  • 500 г брашно
  • 3 ч.л. бакпулвер
  • 1 щипка сол
  • 240 мл кисело мляко

За поръсване:

  • захар

Свързани рецепти