Донати
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Разтопете маслото. Разбийте яйцата със захарта, след това добавете брашното, бакпулвера и солта. Разбийте киселото мляко преди да го добавите. Оформете топка от тестото, сложете я в купа и покрийте с прозрачно фолио. Оставете тестото в хладилник за 30 минути.
2. Оформете тестото като руло. Нарежете го на еднакви парчета. Всяко парче оформете на топче, като го търкаляте между дланите си. След това разплескайте топчицата и с пръст пробийте дупка в нея.
3. Загрейте олиото в тенджера до 170 градуса. Пускайте поничките в горещото олио и когато изплуват на повърхността, ги обърнете. Пържете само по 3-4 понички наведнъж. Нареждайте ги в чиния върху салфетка.
4. Оваляйте топлите понички в захар.
2. Оформете тестото като руло. Нарежете го на еднакви парчета. Всяко парче оформете на топче, като го търкаляте между дланите си. След това разплескайте топчицата и с пръст пробийте дупка в нея.
3. Загрейте олиото в тенджера до 170 градуса. Пускайте поничките в горещото олио и когато изплуват на повърхността, ги обърнете. Пържете само по 3-4 понички наведнъж. Нареждайте ги в чиния върху салфетка.
4. Оваляйте топлите понички в захар.
Продукти
- 45 г масло 2 яйца 170 г захар 500 г брашно 3 ч.л. бакпулвер 1 щипка сол 240 мл кисело млякоЗа поръсване: захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща