Домати, пълнени с извара, каперси и аншоа
Рецепта от: Давид Скоко
1. Изрежете капачета на доматите и ги запазете. Издълбайте вътрешността на доматите с лъжица.
2. Почистете доматите, осолете ги леко отвътре. Обърнете ги и ги оставете да се отцедят.
3. Смесете изварата, яйцата, аншоата, каперсите и галетата и ги разбъркайте добре с помощта на шпатула. Овкусете с прясно смлян черен пипер и индийско орехче.
4. Напълнете доматите със сместа.
5. Напълнете доматите със сместа. Подредете ги в тавичка и ги поръсете с малко галета. Отстрани поставете капачетата. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15-18 минути.
6. Сервирайте печените пълнени домати, като поставите на всеки капачето. Гарнирайте с листенце босилек.
Продукти
- 4 средно големи домата
- 400 г овча извара
- 50 г галета
- 2 яйца
- 50 г филенца аншоа
- 50 г каперси
- сол и черен пипер
- смляно индийско орехче
- зехтин
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Чушки в сметана
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Зеленчуков чипс
Рецепти Татана с домати
Рецепти Терин от сирене и зеленчуци
Рецепти Божана Кацарова
Рулца с лук, лимец и зимни зеленчуци
Рецепти Божана Кацарова
Хумус