Домати, пълнени с извара, каперси и аншоа

Домати, пълнени с извара, каперси и аншоа

Начин на приготвяне:

1. Изрежете капачета на доматите и ги запазете. Издълбайте вътрешността на доматите с лъжица. 


2. Почистете доматите, осолете ги леко отвътре. Обърнете ги и ги оставете да се отцедят. 

3. Смесете изварата, яйцата, аншоата, каперсите и галетата и ги разбъркайте добре с помощта на шпатула. Овкусете с прясно смлян черен пипер и индийско орехче. 

4. Напълнете доматите със сместа. 

5. Напълнете доматите със сместа. Подредете ги в тавичка и ги поръсете с малко галета. Отстрани поставете капачетата. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15-18 минути.

6. Сервирайте печените пълнени домати, като поставите на всеки капачето. Гарнирайте с листенце босилек.

Продукти

 

  • 4 средно големи домата
  • 400 г овча извара
  • 50 г галета
  • 2 яйца
  • 50 г филенца аншоа
  • 50 г каперси
  • сол и черен пипер
  • смляно индийско орехче
  • зехтин

Свързани рецепти