Доматено руло
Рецепта от: Йоланта Делибозова - Йоли
1. Загрейте предварително фурната на 200 градуса.
2. Отделете жълтъците от белтъците на яйцата. Белтъците разбийте на сняг, с помощта на миксер.
3. Жълтъците разбийте с доматеното пюре, добавете брашното, бакпулвера и солта. Внимателно прибавете белтъците, като бъркате с шпатула.
4. Изсипете тестото в средата на тава, постлана с хартия за печене. Разстелете внимателно, за да направите четириъгълник. Поръсете с червен пипер през сито, така че да се образува тънък слой. Изпечете платката за 10-15 минути.
5. В купа натрошете сиренето фета, прибавете киселото мляко, пресовайте чесъна, разбъркайте. Накрая към плънката прибавете босилека и запечените в сух тиган кедрови ядки.
6. Изпечения блат завийте на руло с хартията, за да му придадете форма. След това го разтворете. Нарежете няколко чери домачета на половинки. Намажете блата с плънката, сложете няколко половинки чери доматчета и завийте. Охладете и сервирайте.
2. Отделете жълтъците от белтъците на яйцата. Белтъците разбийте на сняг, с помощта на миксер.
3. Жълтъците разбийте с доматеното пюре, добавете брашното, бакпулвера и солта. Внимателно прибавете белтъците, като бъркате с шпатула.
4. Изсипете тестото в средата на тава, постлана с хартия за печене. Разстелете внимателно, за да направите четириъгълник. Поръсете с червен пипер през сито, така че да се образува тънък слой. Изпечете платката за 10-15 минути.
5. В купа натрошете сиренето фета, прибавете киселото мляко, пресовайте чесъна, разбъркайте. Накрая към плънката прибавете босилека и запечените в сух тиган кедрови ядки.
6. Изпечения блат завийте на руло с хартията, за да му придадете форма. След това го разтворете. Нарежете няколко чери домачета на половинки. Намажете блата с плънката, сложете няколко половинки чери доматчета и завийте. Охладете и сервирайте.
Продукти
- За тестото:4 яйца 2 с.л. доматено пюре 100 г брашно 0.5 ч.л. бакпулвер червен пипер солЗа пълнежа:250 г сирене фета 2 с.л. кисело мляко 2 скилидки чесън 3 стръка босилек 50 г кедрови ядки сол
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Зелен пастет
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Брускети с гъби
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Тапенада от маслини и лимон
Рецепти Ненад Великович
Мини пици от тортиля
Рецепти Ненад Великович
Пълнен сандвич със салса
Рецепти Ненад Великович
Рулца със сушени сливи и ементал
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Морски шишчета с шафран и чеснови крутони