Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 200 градуса.
2. Отделете жълтъците от белтъците на яйцата. Белтъците разбийте на сняг, с помощта на миксер.
3. Жълтъците разбийте с доматеното пюре, добавете брашното, бакпулвера и солта. Внимателно прибавете белтъците, като бъркате с шпатула.
4. Изсипете тестото в средата на тава, постлана с хартия за печене. Разстелете внимателно, за да направите четириъгълник. Поръсете с червен пипер през сито, така че да се образува тънък слой. Изпечете платката за 10-15 минути.
5. В купа натрошете сиренето фета, прибавете киселото мляко, пресовайте чесъна, разбъркайте. Накрая към плънката прибавете босилека и запечените в сух тиган кедрови ядки.
6. Изпечения блат завийте на руло с хартията, за да му придадете форма. След това го разтворете. Нарежете няколко чери домачета на половинки. Намажете блата с плънката, сложете няколко половинки чери доматчета и завийте. Охладете и сервирайте.

Продукти

За тестото:

  • 4 яйца
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 100 г брашно
  • 0.5 ч.л. бакпулвер
  • червен пипер
  • сол

За пълнежа:

  • 250 г сирене фета
  • 2 с.л. кисело мляко
  • 2 скилидки чесън
  • 3 стръка босилек
  • 50 г кедрови ядки
  • сол

Свързани рецепти