Доматено ризото
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. В тенджера затоплете пасираните домати заедно с водата и кубчето бульон. Разбъркайте, за да стане сместа хомогенна.
2. Обелете и нарежете лука и чесъна на много ситно. Запържете ги в дълбок тиган с 2-3 с.л. зехтин, за около 2 минути. Добавете ориза и го запържете за още 2 минути, като бъркате непрекъснато. След това добавете доматеното пюре и бъркайте в продължение на 1 минута. Излейте бялото вино и го оставете да се изпари.
3. Започнете да добавяте към ориза черпак по черпак от топлата смес от пасирани домати и бульон. След добавянето на всеки черпак, разбърквайте ориза и изчаквайте той да поеме течността. цялата течност трябва да се добави за около 20 минути. За да разберете дали оризът е готов, опитайте го.
4. Измийте и нарежете доматите на четвъртинки. Отстранете семките на всяка четвъртинка и я нарежете на ситно. Добавете нарязаните домати в ризотото.
5. Накрая овкусете със сол и черен пипер. Начупете сиренето в ризотото и поръсете със ситно нарязания магданоз. Разбъркайте.
6. При поднасяне на ризотото поръсете всяка порция с още прясно нарязан магданоз и натрошено козе сирене.
Продукти
- 400 мл пасирани домати 100 мл вода 1 кубче органичен зеленчуков бульон 1 глава лук 1 скилидка чесън зехтин 200 г ориз за ризото 1 с.л. концентрирано доматено пюре 100 мл бяло вино 4 зрели домата 100 г меко козе сирене 0.5 връзка магданоз сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери