Доматени кифлички
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Омесете тестото с помощта на миксер или на ръка. Щом стане гладко тестото оформете топка и я поставете в намазнена купа. Покрийте с прозрачно фолио и оставете тестото на стайна температура за 1 час да втаса.
2. За пестото може да смелите продуктите в блендер или да ги счукате в хаванче. Накрая се добавя зехтина на струйка и се бърка.
3. Разточете тестото върху набрашнен плот. С помощта на нож за пица го разрежете на 12 еднакви ленти с приблизителна ширина 4 см. Намажете лентите с песто.
4. Намаслете хубаво гнездата на форма за мъфини. Завивайте хлабаво на рулца лентите, намазани с песто. Поставяйте всяко руло, легнало, в отделно гнездо. По средата на всяко руло поставете чери доматче с короната надолу и го притиснете. Накрая намажете рулцата с разбит жълтък с малко сметана. Покрийте кифличките с прозрачно фолио и ги оставете още 30 минути да втасат.
5. Печете кифличките в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути.
6. Поднесете кифличките топли, наредени в поднос и украсени с пресни листа босилек.
2. За пестото може да смелите продуктите в блендер или да ги счукате в хаванче. Накрая се добавя зехтина на струйка и се бърка.
3. Разточете тестото върху набрашнен плот. С помощта на нож за пица го разрежете на 12 еднакви ленти с приблизителна ширина 4 см. Намажете лентите с песто.
4. Намаслете хубаво гнездата на форма за мъфини. Завивайте хлабаво на рулца лентите, намазани с песто. Поставяйте всяко руло, легнало, в отделно гнездо. По средата на всяко руло поставете чери доматче с короната надолу и го притиснете. Накрая намажете рулцата с разбит жълтък с малко сметана. Покрийте кифличките с прозрачно фолио и ги оставете още 30 минути да втасат.
5. Печете кифличките в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути.
6. Поднесете кифличките топли, наредени в поднос и украсени с пресни листа босилек.
Продукти
- За тестото:330 г брашно 35 г захар 7 г суха мая 6 г сол 1 с.л. сух риган 35 г масло 1 яйце 180 мл прясно млякоЗа пестото:75 г босилек 60 г кедрови ядки 1 скилидка чесън 100 мл зехтин12 чери доматчета 12 листа босилек 1 жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Пай с ябълки и къпини
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад