Доматена супа "Салморехо"

Доматена супа "Салморехо"

Начин на приготвяне:

1. Вземете узрели домати на клонка. Отстранете коронката им и ги нарежете на едро. Сложете ги в блендер и ги смелете. Добавете щипка сол и смелете отново.
2. Прецедете доматите през цедка в купа. Изрежете кората на хляба /не използвайте хляб с квас/ и накъсайте меката част на парчета в купата с доматения сок. разбъркайте добре с ръце, като мачкате хляба. Оставете сместа настрани за 5-10 минути.
3. Отделете белтъците на твърдосварените яйца и ги нарежете на ситно. Вземете по-дебели парчета хамон и ги нарежете на ивички.
4. Смелете отново сместа от домати и хляб в блендер заедно с обелената скилидка чесън. Овкусете със сол и зехтин /подберете по-лек зехтин/. Разбъркайте отново.
5. Сервирайте доматената супа в купички, поръсена с кубчета белтък и ивички хамон /за вегетарианците - без хамон/.

Продукти

  • 1 кг домати
  • 1 скилидка чесън
  • 250 г стар бял хляб
  • 100 мл зехтин
  • 1 ч.л. сол
  • 200 мл хладка вода
  • 3 твърдо сварени яйца
  • 80 г хамон
  • оцет

Свързани рецепти