Доматена супа с кюфтенца

Доматена супа с кюфтенца

Начин на приготвяне:

1. Обелете и нарежете на ситно лука и чесъна. Сипете 1-2 с.л. зехтин в тенджера и ги задушете за 2 минути. Добавете смес от сухи или пресни подправки, нарязани на ситно. Добавете доматеното пюре и разбъркайте за още минута.
2. Изрежете с нож коронките на доматите и ги нарежете на едри парчета. Сложете ги в тенджерата и ги запържете за 3-4 минути. След това добавете водата и натрошете кубчето бульон. Овкусете със сол и черен пипер. Оставете супата да ври 5 минути, след завирането и.
3. За кюфтенцата смесете в голяма купа каймата, настъргания пармезан, галетата и яйцето. Овкусете със сол и черен пипер и омесете каймата за кратко.
4. Оформете малки кюфтенца, като взимате малко от каймата и търкаляте между дланите си.
5. Почистете и разрежете стръка праз на две, по дължина. Измийте го и го нарежете на полумесеци.
6. Пасирайте супата до гладкост, като я дръпнете от котлона.
7. Върнете супата на котлона и пуснете в нея кюфтенцата. Разбъркайте. Добавете и нарязания праз. Оставете супата да заври и варете 10 минути. ПРез последните 5 минути от варенето добавете и фидето.
8. Поднесете доматената супа с кюфтенца с пресен хляб.

Продукти

  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 15 домата
  • зехтин
  • 1 с.л. италиански подправки - босилек
  • риган
  • мащерка
  • розмарин
  • 1 с.л. концентрирано доматено пюре
  • 800 мл вода
  • 1 кубче органичен зеленчуков бульон
  • 300 г телешка кайма
  • 100 г настръган пармезан
  • 1 с.л. галета
  • 1 яйце
  • 1 стрък праз
  • 100 г фиде

Свързани рецепти