Доматена супа с кюфтенца
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Обелете и нарежете на ситно лука и чесъна. Сипете 1-2 с.л. зехтин в тенджера и ги задушете за 2 минути. Добавете смес от сухи или пресни подправки, нарязани на ситно. Добавете доматеното пюре и разбъркайте за още минута.
2. Изрежете с нож коронките на доматите и ги нарежете на едри парчета. Сложете ги в тенджерата и ги запържете за 3-4 минути. След това добавете водата и натрошете кубчето бульон. Овкусете със сол и черен пипер. Оставете супата да ври 5 минути, след завирането и.
3. За кюфтенцата смесете в голяма купа каймата, настъргания пармезан, галетата и яйцето. Овкусете със сол и черен пипер и омесете каймата за кратко.
4. Оформете малки кюфтенца, като взимате малко от каймата и търкаляте между дланите си.
5. Почистете и разрежете стръка праз на две, по дължина. Измийте го и го нарежете на полумесеци.
6. Пасирайте супата до гладкост, като я дръпнете от котлона.
7. Върнете супата на котлона и пуснете в нея кюфтенцата. Разбъркайте. Добавете и нарязания праз. Оставете супата да заври и варете 10 минути. ПРез последните 5 минути от варенето добавете и фидето.
8. Поднесете доматената супа с кюфтенца с пресен хляб.
2. Изрежете с нож коронките на доматите и ги нарежете на едри парчета. Сложете ги в тенджерата и ги запържете за 3-4 минути. След това добавете водата и натрошете кубчето бульон. Овкусете със сол и черен пипер. Оставете супата да ври 5 минути, след завирането и.
3. За кюфтенцата смесете в голяма купа каймата, настъргания пармезан, галетата и яйцето. Овкусете със сол и черен пипер и омесете каймата за кратко.
4. Оформете малки кюфтенца, като взимате малко от каймата и търкаляте между дланите си.
5. Почистете и разрежете стръка праз на две, по дължина. Измийте го и го нарежете на полумесеци.
6. Пасирайте супата до гладкост, като я дръпнете от котлона.
7. Върнете супата на котлона и пуснете в нея кюфтенцата. Разбъркайте. Добавете и нарязания праз. Оставете супата да заври и варете 10 минути. ПРез последните 5 минути от варенето добавете и фидето.
8. Поднесете доматената супа с кюфтенца с пресен хляб.
Продукти
- 1 глава лук 1 скилидка чесън 15 домата зехтин 1 с.л. италиански подправки - босилек риган мащерка розмарин 1 с.л. концентрирано доматено пюре 800 мл вода 1 кубче органичен зеленчуков бульон 300 г телешка кайма 100 г настръган пармезан 1 с.л. галета 1 яйце 1 стрък праз 100 г фиде
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с гъби и праз
Рецепти Стоян и Лора
Фламандска пилешка супа
Рецепти Ненад Великович
Телешка супа
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бабина чорбица
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Супа от аспержи с млечен мус
Рецепти Рудолф ван Веен
Малтийска рибена супа /алиота/
Рецепти Божана Кацарова
Рецепта за пилешка супа
Рецепти Божана Кацарова
Биск от раци и скариди