Доматена супа с гризини
Рецепта от: Сара Ла Фонтейн
1. Почистете моркова и стръковете селъри и ги нарежете на ситно. Обелете лука и скилидките чесън и нарежете и тях на ситно.
2. Нарежете бекона на малки кубчета. Загрейте тенджера с 2 с.л. зехтин и запържете кубчетата бекон в нея.
3. Добавете нарязаните морков и селъри и ги задушете, докато леко омекнат. Добавете нарязаните лук и чесън, разбъркайте. Добавете доматеното пюре и разбъркайте. Запържете за кратко. Поръсете брашното отгоре и разбъркайте.
4. Добавете нарязаните домати и пилешкия бульон. пуснете зърната черен пипер и оставете супата да къкри на тих огън 15-20 минути.
5. Разточете леко бутер тестото /със стайна температура/. Нарежете го на ленти с ширина около 5 см. намажете ги с предварително разбито яйце. поръсете с едра сол и пушен лют червен пипер. Нарежете всяка лента на няколко тънки ленти. Около всяка лента тесто увийте слайс прошуто или пармска шунка, като увивате и тестото. Подредете гризините в тава, постлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса 10-15 минути.
6. Дръпнете супата от котлона и я пасирайте. Добавете сметаната, като разбърквате леко. Овкусете със захар и сол. Разбъркайте и върнете на котлона за няколко минути.
7. Сервирайте доматена супа, поръсена със ситно нарязани босилек и магданоз заедно с гризина с прошуто.
2. Нарежете бекона на малки кубчета. Загрейте тенджера с 2 с.л. зехтин и запържете кубчетата бекон в нея.
3. Добавете нарязаните морков и селъри и ги задушете, докато леко омекнат. Добавете нарязаните лук и чесън, разбъркайте. Добавете доматеното пюре и разбъркайте. Запържете за кратко. Поръсете брашното отгоре и разбъркайте.
4. Добавете нарязаните домати и пилешкия бульон. пуснете зърната черен пипер и оставете супата да къкри на тих огън 15-20 минути.
5. Разточете леко бутер тестото /със стайна температура/. Нарежете го на ленти с ширина около 5 см. намажете ги с предварително разбито яйце. поръсете с едра сол и пушен лют червен пипер. Нарежете всяка лента на няколко тънки ленти. Около всяка лента тесто увийте слайс прошуто или пармска шунка, като увивате и тестото. Подредете гризините в тава, постлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса 10-15 минути.
6. Дръпнете супата от котлона и я пасирайте. Добавете сметаната, като разбърквате леко. Овкусете със захар и сол. Разбъркайте и върнете на котлона за няколко минути.
7. Сервирайте доматена супа, поръсена със ситно нарязани босилек и магданоз заедно с гризина с прошуто.
Продукти
- 2 слайса суров бекон 2 с.л. зехтин 1 морков 2 стръка селъри 0.5 глава лук 1 скилидка чесън 1.5 с.л. брашно 1 литър пилешки бульон 500 г нарязани домати 120 г доматено пюре 150 мл течна сметана 3 зърна черен пипер 2 с.л. захар солЗа гризините:250 г бутер тесто 100 г пармска шунка пушен лют червен пипер морска солДопълнително:0.5 връзка босилек 0.5 връзка магданоз
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с гъби и праз
Рецепти Стоян и Лора
Фламандска пилешка супа
Рецепти Ненад Великович
Телешка супа
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бабина чорбица
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Супа от аспержи с млечен мус
Рецепти Рудолф ван Веен
Малтийска рибена супа /алиота/
Рецепти Божана Кацарова
Рецепта за пилешка супа
Рецепти Божана Кацарова
Биск от раци и скариди