Доматена супа с гризини

Доматена супа с гризини

Начин на приготвяне:

1. Почистете моркова и стръковете селъри и ги нарежете на ситно. Обелете лука и скилидките чесън и нарежете и тях на ситно.
2. Нарежете бекона на малки кубчета. Загрейте тенджера с 2 с.л. зехтин и запържете кубчетата бекон в нея.
3. Добавете нарязаните морков и селъри и ги задушете, докато леко омекнат. Добавете нарязаните лук и чесън, разбъркайте. Добавете доматеното пюре и разбъркайте. Запържете за кратко. Поръсете брашното отгоре и разбъркайте.
4. Добавете нарязаните домати и пилешкия бульон. пуснете зърната черен пипер и оставете супата да къкри на тих огън 15-20 минути.
5. Разточете леко бутер тестото /със стайна температура/. Нарежете го на ленти с ширина около 5 см. намажете ги с предварително разбито яйце. поръсете с едра сол и пушен лют червен пипер. Нарежете всяка лента на няколко тънки ленти. Около всяка лента тесто увийте слайс прошуто или пармска шунка, като увивате и тестото. Подредете гризините в тава, постлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса 10-15 минути.
6. Дръпнете супата от котлона и я пасирайте. Добавете сметаната, като разбърквате леко. Овкусете със захар и сол. Разбъркайте и върнете на котлона за няколко минути.
7. Сервирайте доматена супа, поръсена със ситно нарязани босилек и магданоз заедно с гризина с прошуто.

Продукти

  • 2 слайса суров бекон
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 морков
  • 2 стръка селъри
  • 0.5 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 1.5 с.л. брашно
  • 1 литър пилешки бульон
  • 500 г нарязани домати
  • 120 г доматено пюре
  • 150 мл течна сметана
  • 3 зърна черен пипер
  • 2 с.л. захар
  • сол

За гризините:

  • 250 г бутер тесто
  • 100 г пармска шунка
  • пушен лют червен пипер
  • морска сол

Допълнително:

  • 0.5 връзка босилек
  • 0.5 връзка магданоз

Свързани рецепти