Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Доматена супа и салата

категория 0/5
1. Нарежете на ситно лука и чесъна. Нарежете на парчета целите домати.
2. Запържете лука и чесъна в зехтин в дълбока тенджера за няколко минути. Добавете доматите и ги запържете за около 3 минути, като бъркате непрекъснато. Залейте зеленчуците със зеленчуковия бульон и добавете дафиновия лист и индийското орехче. Оставете супата да къкри 25 минути на тих огън, докато доматите омекнат.
3. Салатата панцанела е италианска и се прави със стар хляб. Може да я направите и с пресен хляб.
Нарежете хляба на филии и ги поръсете със зехтин. Препечете ги на скара или във фурна. След това начупете хляба в купа, добавете нарязаните домати, нарязаната на ситно скилидка чесънлистата босилек и каперсите. Овкусете със сол и пипер и подправете с оцет и зехтин.
4. За топчетата от кайма нарежете на ситно магданоза и го сложете в купа при каймата. Овкусете със сол и пипер и оформете топчета с мокри ръце. Пуснете ги в подсолена вряща вода за 10 минути. Щом изплуват топчетата са готови.
5. Извадете от супата дафиновия лист и индийското орехче, ако сте ползвали корен, и я пасирайте. Добавете топчетата от кайма в супата и разбъркайте. Добавете нарязан на ситно керевиз. Вместо него може да ползвате босилек или сух риган.
За деца:
не
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен