1. Нарежете на ситно лука и чесъна. Нарежете на парчета целите домати.
2. Запържете лука и чесъна в зехтин в дълбока тенджера за няколко минути. Добавете доматите и ги запържете за около 3 минути, като бъркате непрекъснато. Залейте зеленчуците със зеленчуковия бульон и добавете дафиновия лист и индийското орехче. Оставете супата да къкри 25 минути на тих огън, докато доматите омекнат.
3. Салатата панцанела е италианска и се прави със стар хляб. Може да я направите и с пресен хляб.
Нарежете хляба на филии и ги поръсете със зехтин. Препечете ги на скара или във фурна. След това начупете хляба в купа, добавете нарязаните домати, нарязаната на ситно скилидка чесънлистата босилек и каперсите. Овкусете със сол и пипер и подправете с оцет и зехтин.
4. За топчетата от кайма нарежете на ситно магданоза и го сложете в купа при каймата. Овкусете със сол и пипер и оформете топчета с мокри ръце. Пуснете ги в подсолена вряща вода за 10 минути. Щом изплуват топчетата са готови.
5. Извадете от супата дафиновия лист и индийското орехче, ако сте ползвали корен, и я пасирайте. Добавете топчетата от кайма в супата и разбъркайте. Добавете нарязан на ситно керевиз. Вместо него може да ползвате босилек или сух риган.

Продукти

  • За супата:750 г домати 3 стръка керевиз2 скилидки чесън 1 глава лук 750 мл зеленчуков бульон 2 дафинови листа сол и черен пиперЗа топчетата:500 г кайма смес сол и черен пипер 1 индийско орехче 0.5 връзка магданозЗа салатата:1 чиабата 600 г домати 1 връзка босилек 1 скилидка чесън 1 с.л. каперси 2 с.л. бял винен оцет сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички