Начин на приготвяне:

1. Обелете и нарежете на ситно лука. Обелете и нарежете на тънки филийки скилидката чесън. Нарежете доматите на кубчета.
2. Покрийте дъното на тенджера със зехтин и запържете нарязаните лук и чесън до прозрачност, на слаб огън. Пуснете дафиновия лист.
3. Добавете нарязаните домати, разбъркайте и усилете огъня. Оставете ги да се задушат. След това добавете предварително обелените и нарязани на кубчета картофи. Овкусете със сол и разбъркайте. Добавете съвсем малко вода, колкото да покрие зеленчуците, захлупете и варете 15 минути, до сваряване на картофите.
4. Чукнете всяко яйце в отделна купичка. Подгответе им "легла" в супата и ги поставете цели в тях. Захлупете и оставете 10 минути, докато яйцата се забулят.
5. Нарежете вчерашен хляб с квас на филии. Поставете по 2 филии в купичка.
6. Извадете забулените яйца с помощта на решетеста лъжица в чиния. Сипете доматена супа в купичките. Най-отгоре поставете по едно яйце.

Продукти

  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 1 дафинов лист
  • 4 узрели домата
  • 2 картофа
  • 2 яйца
  • хляб с квас
  • зехтин
  • сол

Свързани рецепти