Доматен сос

Доматен сос

Начин на приготвяне:

1. Нарежете доматите на резени и ги подредете в плоска тава, постлана с хартия за печене.
2. Нарежете лука на полумесеци, а чушките на едри кубчета. Нарежете чесъна и откъснете листенцата на розмарина. Поръсете всичко върху доматите. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре и печете в предварително загрята фурна на 160 градуса 2 часа.
3. Смелете всичко в блендер и опитайте на вкус. Пресипете соса в стерилизирани стъклени буркани и го съхранявайте в хладилник.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/

Продукти

  • 1.5 кг домати
  • 2 червени чушки
  • 1 люта червена чушка
  • 1 глава лук
  • 4 скилидки чесън
  • 1 ч.л. пресен розмарин
  • 50 мл доматено пюре
  • 2 с.л. захар
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. сол
  • прясно смлян черен пипер

Свързани рецепти