1. Постелете дъното на дълбока тенджера с 2 листа алуминиево фолио. Върху него поставете няколко разпалени въглена, шепа стърготини от вишна, череша или слива и начупени лозови пръчки.
2. Поставете цедка и на дъното и разпръснете стръкчетата розмарин и мащерка. Нарежете сиренето на дебели парчета и ги поставете в цедката.
3. Намокрете памучна кърпа и много добре я изтискайте. Покрийте тенджерата с кърпата и добре я увийте. Поставете съда върху слаб огън и оставете сиренето да се опушва 30-60 минути.

Продукти

  • 300 г бяло саламурено сирене 4 стръка пресен розмарин 5 стръка мащерка стърготини 4 лозови пръчки дървени въглища

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички