Домашно пушено сирене
Рецепта от: Ненад Великович
1. Постелете дъното на дълбока тенджера с 2 листа алуминиево фолио. Върху него поставете няколко разпалени въглена, шепа стърготини от вишна, череша или слива и начупени лозови пръчки.
2. Поставете цедка и на дъното и разпръснете стръкчетата розмарин и мащерка. Нарежете сиренето на дебели парчета и ги поставете в цедката.
3. Намокрете памучна кърпа и много добре я изтискайте. Покрийте тенджерата с кърпата и добре я увийте. Поставете съда върху слаб огън и оставете сиренето да се опушва 30-60 минути.
2. Поставете цедка и на дъното и разпръснете стръкчетата розмарин и мащерка. Нарежете сиренето на дебели парчета и ги поставете в цедката.
3. Намокрете памучна кърпа и много добре я изтискайте. Покрийте тенджерата с кърпата и добре я увийте. Поставете съда върху слаб огън и оставете сиренето да се опушва 30-60 минути.
Продукти
- 300 г бяло саламурено сирене 4 стръка пресен розмарин 5 стръка мащерка стърготини 4 лозови пръчки дървени въглища
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Стоян и Лора
Сиропирана баница с локум
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Джейми Оливър
Печени зеленчуци
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Мариновани гъби
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Полейник
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бързи блини с конфитюр от праскови