Начин на приготвяне:

1. Пасирайте на гладко пюре бананите заедно със захарта, меда и маслото. В купа смесете пюрето с овесените ядки и добре претрийте всичко с ръце. Сипете ги в тава, покрита с хартия за печене.
2. Изпечете мюслито в загрята на 170 градуса фурна за около 15-20 минути или докато стане хрупкаво и златисто. Разбърквайте периодично.
3. Последните 5 минути от печенето добавете ядките, счукани на едри парчета.
4. Извадете мюслито и още докато е горещо начупете шоколада върху него. Разбъркайте докато се стопи и се смеси равномерно с овесените ядки. Оставете всичко да изстине докато шоколада се втвърди. Най-накрая прибавете и сушените плодове.
5. Съхранявайте мюслито затворено в кутии или буркани.

Продукти

  • 500 г овесени ядки
  • 50 г меко масло
  • 2 банана
  • 3 с.л. мед
  • 70 г захар
  • 20 г орехи
  • 20 г лешници
  • 20 г бадеми
  • 20 г слънчогледови семки
  • 20 г тиквени семки
  • 100 г микс от сушени плодове
  • 100 г натурален шоколад

Свързани рецепти