Домашни зеленчукови бургери с картофи на фурна
1. Бургерите могат да се направят от зеленчуци, които имате или обичате.
Задушете лук и чесън в малко мазнина за кратко.
2. В купа настържете зеленчуците, тофуто, добавете задушените лук и чесън, нарязания на ситно див лук, яйцата и натрошените сухари за слепване на сместа. Добавете и нарязаното на ситно тофу. Овкусете със сол и черен пипер.
3. Оформете кюфтета от сместа, като ги приплесквате от двете страни и ги изпържете в силно загрято олио.
4. почистете картофите, без да ги белите, и ги сварете, а после ги сложете в тавичка с малко зетин и сол и ги запечете във фурна за около 20 минути.
5. Направете сос от нахут от консерва, сметана, лимонов сок и сусам. Пасирайте. За постигане на точната гъстота добавете вода.
6. Сервирайте зеленчуковите бургери върху прясна рукола.

Продукти

  • За зеленчуковите бургери:1 тиквичка 1 морков 0.25 връзка див лук 1 скилидка чесън 200 г тофу 2 яйца 4 сухара слънчогледово олио сол и черен пипер 1 глава лукЗа соса:200 г нахут от консерва 125 г заквасена сметана 1 с.л. сусам 1 лимон сок400 г дребни картофи 100 г рукола

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички