Домашни зеленчукови бургери с картофи на фурна

Домашни зеленчукови бургери с картофи на фурна

Начин на приготвяне:

1. Бургерите могат да се направят от зеленчуци, които имате или обичате.
Задушете лук и чесън в малко мазнина за кратко.
2. В купа настържете зеленчуците, тофуто, добавете задушените лук и чесън, нарязания на ситно див лук, яйцата и натрошените сухари за слепване на сместа. Добавете и нарязаното на ситно тофу. Овкусете със сол и черен пипер.
3. Оформете кюфтета от сместа, като ги приплесквате от двете страни и ги изпържете в силно загрято олио.
4. почистете картофите, без да ги белите, и ги сварете, а после ги сложете в тавичка с малко зетин и сол и ги запечете във фурна за около 20 минути.
5. Направете сос от нахут от консерва, сметана, лимонов сок и сусам. Пасирайте. За постигане на точната гъстота добавете вода.
6. Сервирайте зеленчуковите бургери върху прясна рукола.

Продукти

За зеленчуковите бургери:

  • 1 тиквичка
  • 1 морков
  • 0.25 връзка див лук
  • 1 скилидка чесън
  • 200 г тофу
  • 2 яйца
  • 4 сухара
  • слънчогледово олио
  • сол и черен пипер
  • 1 глава лук

За соса:

  • 200 г нахут от консерва
  • 125 г заквасена сметана
  • 1 с.л. сусам
  • 1 лимон
  • сок
  • 400 г дребни картофи
  • 100 г рукола

Свързани рецепти