Начин на приготвяне:
1. Бургерите могат да се направят от зеленчуци, които имате или обичате.
Задушете лук и чесън в малко мазнина за кратко.
2. В купа настържете зеленчуците, тофуто, добавете задушените лук и чесън, нарязания на ситно див лук, яйцата и натрошените сухари за слепване на сместа. Добавете и нарязаното на ситно тофу. Овкусете със сол и черен пипер.
3. Оформете кюфтета от сместа, като ги приплесквате от двете страни и ги изпържете в силно загрято олио.
4. почистете картофите, без да ги белите, и ги сварете, а после ги сложете в тавичка с малко зетин и сол и ги запечете във фурна за около 20 минути.
5. Направете сос от нахут от консерва, сметана, лимонов сок и сусам. Пасирайте. За постигане на точната гъстота добавете вода.
6. Сервирайте зеленчуковите бургери върху прясна рукола.
Задушете лук и чесън в малко мазнина за кратко.
2. В купа настържете зеленчуците, тофуто, добавете задушените лук и чесън, нарязания на ситно див лук, яйцата и натрошените сухари за слепване на сместа. Добавете и нарязаното на ситно тофу. Овкусете със сол и черен пипер.
3. Оформете кюфтета от сместа, като ги приплесквате от двете страни и ги изпържете в силно загрято олио.
4. почистете картофите, без да ги белите, и ги сварете, а после ги сложете в тавичка с малко зетин и сол и ги запечете във фурна за около 20 минути.
5. Направете сос от нахут от консерва, сметана, лимонов сок и сусам. Пасирайте. За постигане на точната гъстота добавете вода.
6. Сервирайте зеленчуковите бургери върху прясна рукола.
Продукти
За зеленчуковите бургери:
- 1 тиквичка
- 1 морков
- 0.25 връзка див лук
- 1 скилидка чесън
- 200 г тофу
- 2 яйца
- 4 сухара
- слънчогледово олио
- сол и черен пипер
- 1 глава лук
За соса:
- 200 г нахут от консерва
- 125 г заквасена сметана
- 1 с.л. сусам
- 1 лимон
- сок
- 400 г дребни картофи
- 100 г рукола