Домашни вафли на тиган

Домашни вафли на тиган

Начин на приготвяне:

1. В купа разбийте млякото с яйцата. Добавете щипка сол и брашното. Разбъркайте. След това добавете содата и разтопеното масло. Оставете сместа да почине 30 минути.
2. Може да печете вафлите в гофретник, грил-тиган или обикновен тиган. Сложете няколко капки мазнина и изсипете цялото тесто в тигана. Оставете гофретата да се пече на средна температура 8 минути от едната страна. След това я обърнете и печете още 8 минути от другата страна.
3. Щом извадите гофретата я полейте с кленов сироп или течен мед. След това я нарежете на дълги парчета*.
4. За епичния горещ шоколад затоплете прясното мляко в тенджера. 
В голям стъклен буркан сложете пълни супени лъжици какао, пудра захар, малцово или сухо мляко, царевично брашно, канела, щипка захар и фино настъргания шоколад. Затворете буркана и го разтресете до смесване на продуктите. Сложете 4-5 пълни супени лъжици към топлото мляко и го оставете бавно да заври. Оставете сместа да се сгъсти. Разпределете горещия шоколад в стъклени чаши.
5. Поднесете домашните вафли с горещ шоколад, за топене.

*Може да поднесете така приготвените вафли с пържено яйце и запържени ленти бекон или да ги гарнирате по свое желание.

Продукти

  • 300 мл прясно мляко
  • 2 яйца
  • 225 г брашно с набухвател
  • 2.5 ч.л. сода бикарбонат
  • 100 г разтопено масло

За горещия шоколад:

  • 1 л прясно мляко
  • 4 с.л. горчиво какао
  • 3 с.л. пудра захар
  • 2 с.л. сухо мляко
  • 2 с.л. царевично брашно
  • щипка канела
  • щипка захар
  • 100 г натурален шоколад

Свързани рецепти