Домашни шоколадови бонбони с мента
1. Разтопете шоколада на водна баня в метална купа, над теднжера с вряща вода, но така, че водата да не достига дъното на купата с шоколада. Когато температурата достигне 40 градуса, шоколадът е разтопен.
2. Излейте 2/3 от шоколада върху студен работен плот, а останалият шоколад оставете в купата. Започнете да разстилате шоколада по плота с помощта на палетен нож или шпакла. Целта е температурата на шоколада да достигне 26 градуса. Може да я измерите с дигитален термометър или като допрете шоколад до долната си устна - той трябва да не е топъл.
3. Върнете бързо разстлания шоколад в купата при останалия и разбъркайте. Прехвърлете шоколада в пош за еднократна употреба.
4. Постелете лист твърд целофан /използвайте сладкарски или от магазините за цветя/ върху голяма плоска тава. Подредете листенцата прясна мента на достатъчно разстояние едно от друго, с лицето на листото надолу.
5. Отрежете крайчето на поша средно тънко и шприцовайте шоколад плътно върху всяко листо мента. Покрийте шоколадовите листенца с втория лист целофан, като притискате леко и с пръст разнасяте шоколада, за да се образува по-тънък слой. Оставете шоколадовите бонбони да се стегнат на температура 12 градуса. Може да ги поставите за 5 минути в хладилник и след това да ги оставите на стайна температура.

Продукти

  • 300 г натурален шоколад /70%/ 1 връзка прясна ментаДопълнително:2 листа целофан

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички