Начин на приготвяне:

1. Обелете и сложете картофите да се варят. След 5 минути добавете и обелената и нарязана тиква цигулка. Добавете сол и оставете картофите и тиквата да врат още 15 минути. /За да обелите по-лесно тиквата, може да я сложите за няколко минути в микровълнова фурна, за да омекне кората и./
2. Нарежете на ситно магданоза, дивия лук и естрагона и ги добавете към галетата. Разбъркайте и си пресипете сместа в чиния. В друга чиния си сложете брашното, а в трета - разбийте яйцата.
3. Нарежете филето от сьомга на парчета с ширина 3-4 см. Овкусете ги със сол и пипер. Панирайте филетата първо в брашно, след това в яйце и накрая в галетата. Пържете крокетите в достатъчно мазнина /да плуват/ по 4 минути от всяка страна. Изваждайте крокетите върху кухненска хартия да се изцедат.
4. Пюрирайте сварените картофи и тиква, като ги овкусите съ сол, черен пипер и индийско орехче.
5. Сервирайте пюрето като основа, а отгоре рибните крокети. Гарнирайте с парче лимон.

Продукти

  • 1 кг тиква
  • 800 г картофи
  • 0.5 връзка магданоз
  • 0.5 връзка див лук
  • 2 стръка естрагон
  • 500 г сьомга
  • 2 яйца
  • 100 г брашно
  • 100 г галета
  • слънчогледово олио
  • 1 лимон
  • 1 индийско орехче
  • сол и черен пипер
  • 300 g suiker
  • 1 wortel
  • 1 pastinaak
  • 3 takjes tijm
  • 4 plakjes bladerdeeg

Свързани рецепти