Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Домашни рибни крокети

категория 0/5
1. Обелете и сложете картофите да се варят. След 5 минути добавете и обелената и нарязана тиква цигулка. Добавете сол и оставете картофите и тиквата да врат още 15 минути. /За да обелите по-лесно тиквата, може да я сложите за няколко минути в микровълнова фурна, за да омекне кората и./
2. Нарежете на ситно магданоза, дивия лук и естрагона и ги добавете към галетата. Разбъркайте и си пресипете сместа в чиния. В друга чиния си сложете брашното, а в трета - разбийте яйцата.
3. Нарежете филето от сьомга на парчета с ширина 3-4 см. Овкусете ги със сол и пипер. Панирайте филетата първо в брашно, след това в яйце и накрая в галетата. Пържете крокетите в достатъчно мазнина /да плуват/ по 4 минути от всяка страна. Изваждайте крокетите върху кухненска хартия да се изцедат.
4. Пюрирайте сварените картофи и тиква, като ги овкусите съ сол, черен пипер и индийско орехче.
5. Сервирайте пюрето като основа, а отгоре рибните крокети. Гарнирайте с парче лимон.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен