Домашни рибни крокети
1. Обелете и сложете картофите да се варят. След 5 минути добавете и обелената и нарязана тиква цигулка. Добавете сол и оставете картофите и тиквата да врат още 15 минути. /За да обелите по-лесно тиквата, може да я сложите за няколко минути в микровълнова фурна, за да омекне кората и./
2. Нарежете на ситно магданоза, дивия лук и естрагона и ги добавете към галетата. Разбъркайте и си пресипете сместа в чиния. В друга чиния си сложете брашното, а в трета - разбийте яйцата.
3. Нарежете филето от сьомга на парчета с ширина 3-4 см. Овкусете ги със сол и пипер. Панирайте филетата първо в брашно, след това в яйце и накрая в галетата. Пържете крокетите в достатъчно мазнина /да плуват/ по 4 минути от всяка страна. Изваждайте крокетите върху кухненска хартия да се изцедат.
4. Пюрирайте сварените картофи и тиква, като ги овкусите съ сол, черен пипер и индийско орехче.
5. Сервирайте пюрето като основа, а отгоре рибните крокети. Гарнирайте с парче лимон.

Продукти

  • 1 кг тиква 800 г картофи 0.5 връзка магданоз 0.5 връзка див лук 2 стръка естрагон 500 г сьомга 2 яйца 100 г брашно 100 г галета слънчогледово олио 1 лимон 1 индийско орехче сол и черен пипер 300 g suiker 1 wortel 1 pastinaak 3 takjes tijm 4 plakjes bladerdeeg

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички