Домашни бишкоти
Рецепта от: Силвия Колока
Ако сте си мислели, че е трудно да се направят домашни бишкоти, тази рецепта ще ви убеди в обратното. А удоволствието да си топите току-що изпечени бишкоти в кафето си е наистина голямо!
Продукти
- 3 яйца
- 200 г захар
- 450 г брашно тип 00
- 16 г бакпулвер
- 100 мл зехтин екстра върджин
- 175 мл прясно мляко
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- щипка морска сол
Начин на приготвяне:
- 1. Отделете жълтъците от белтъците. Белтъците разбийте с щипка сол с помощта на миксер, до получаването на меки връхчета.
- 2. В друга купа разбийте жълтъците и добавете постепенно захарта. Щом сместа стане бледо жълта и удвои обема си, добавете прясното мляко, ваниловия екстракт, зехтина и пресятото брашно. Разбъркайте до хомогенност.
- 3. Добавете разбитите белтъци към сместа с жълтъци на порции, като разбърквате внимателно, с шпатула. Пресипете сместа в пош за еднократна употреба, като го поставите във висок съд. Отрежете края на поша и шприцовайте бишкоти, на достатъчно разстояние една от друга, в тава, постлана с хартия за печене. Печете бишкотите в предварително загрята фурна на 180 градуса 15-18 минути, докато станат бледозлатисти.
- 4. Поръсете топлите бишкоти със захар и ги оставете да изситнат напълно.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Курабийките на мама Еми
Рецепти Стоян и Лора
Меденки
Рецепти Силвия Колока
Амарети с кафе
Рецепти Стоян и Лора
Двуцветни сладки
Рецепти Рудолф ван Веен
Португалски бисквити (biscoitos)
Рецепти Стоян и Лора
Бисквитки „Мики“
Рецепти Стоян и Лора
Орехови сладки с крем кафе
Рецепти Рудолф ван Веен
Маслени сладки с лимонов пълнеж
Рецепти Кирстен Тиболс
Слепени сладки с шоколадов ганаш
Рецепти Кирстен Тиболс
Флорентини