Начин на приготвяне:

1. За доматения сос нарежете на ситно лука и чесъна. Загрейте зехтин в тиган, добавете щипка сол и запържете лука и чесъна до прозрачност. Добавете концентрираното доматено пюре и разбъркайте 1 минута. Добавете захарта и доматения сок. Добавете цял стрък розмарин. Оставете соса да къкри на бавен огън, докато се сгъсти.
2. За тестото сипете брашното на плота и направете кладенче в  него. В кладенчето чукнете яйцата и ги разбийте с вилица. Поръсете бакпулвера и постепенно смесете брашното с яйцата. Не месете силно, а само притискайте с ръце, за да се съберат продуктите. Не прибавяйте към тестото изпадналите трохи. Поръсете брашно върху плота и започнете да месите тестото, като натискате с твърдата част на едната си длан. Увийте тестото във фолио и го оставете да почине 20 минути.
3. Нарежете чушките на тънки лентички. Сиренето нарежете на тънки парчета. Рзполовете чери доматчетата. Разточете тестото върху набрашнен плот с помощта на точилка, максимално тънко. намажете плоска тава с олио и прехвърлете тестото. Намажете го с доматения сос, от който сте отстранили стръка розмарин. Подредете парчетата сирене, след това лентичките чушки и половинките доматчета. Накъсайте пастърмата с ръце, а суджука нарежете на кръгчета. Накрая поръсете с настърган пармезан.
4. Печете пицата в предварително загрята фурна на 200 градуса 20 минути.
5. Изпечената пица поръсете с нарязани на ситно листа босилек и полейте със зехтин.

Продукти

За тестото:

  • 200 г брашно
  • 2 яйца
  • 1 ч.л. бакпулвер

За доматения сос:

  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 5 с.л. концентрирано доматено пюре
  • 1 ч.ч. доматен сок
  • 1 стрък розмарин
  • 1 ч.л. захар

За гарниране:

  • 6 слайса пастърма
  • 0.5 парче суров суджук
  • 200 г краве сирене
  • 12 чери доматчета
  • 3 чушки севрия
  • 0.5 ч.ч. настръган пармезан
  • 0.5 връзка босилек

Свързани рецепти