Начин на приготвяне:
1. Сложете във висок стъклен буркан или съд яйцата, лимоновия сок, горчицата, солта и пипера, и олиото.
2. Разбийте с пасатор до получаване на желаната консистенция.
Домашната майонеза /без добавени други продукти в нея/ може да се съхранява в хладилник до 2-3 седмици.
Може да съчетаете майонезата с нарязани каперси и копър, за да я съчетаете с печена риба.
За пилешки сандвичи накъсайте варено или печено пилешко месо в майонезата, добавете рукола и кедрови ядки и разбъркайте.
За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/
Продукти
- 2 яйца от свободни кокошки
- 3 с.л. лимонов сок
- 1 ч.л. горчица
- 270 мл олио