1. За тестото пригответе закваска като сипете в купичка малко топла вода и поръсите захарта и маята. Разбъркайте и оставете да престои 5-10 минути.
2. В купа сипете брашното и го поръсете със сол. Сипете сусама, разбъркайте и направете кладенче. В кладенчето сипете закваската и омесете гладко тесто. Поставете тестото в купата, покрийте го с прозрачно фолио и оставете да втаса за 15-30 минути.
3. Намажете дъното на тавичка с малко зехтин и поставете тестото в нея, без да го разплесквате. Печете хляба в предварително загрята фурна на 180 градуса 30-40 минути. Оставете го да изстине.
4. Нарежете измития и подсушен патладжан на тънки, дълги филийки. Гъбите също нарежете на филийки, без да махате пънчетата им.
5. Загрейте добре грил-тиган и сипете в него 1-2 с.л. зехтин. Подредете филийките патладжан и ги изпечете от двете страни, до златисто. Запържете нарязаните гъби, като сипете още 1 с.л. зехтин. Накрая запечете за кратко печените чушки, разрязани на две по дължина.
6. За дресинга обелете и нарежете чесъна на ситно. Нарежете магданоза на ситно. Сложете ги в купичка и ги залейте със зехтин, овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
7. Отрежете капаче на хляба с помощта на назъбен нож. Издълбайте вътрешността на хляба. Поръсете малко от дресинга. Подредете филийки печен патладжан и поръсете отново дресинг. Подредете гъби, а върху тях печена чушка. Наредете листа зелена салата, поръсете с натрошено сирене. Поръсете с дресинг и подредете отново патладжан, гъби, печена чушка, сирене. Намажете с дресинг капачето на хляба от вътрешната страна и захлупете.
8. Нарежете пълнения хляб на триъгълни парчета.

Продукти

  • За хляба:500 г брашно 1 пакетче суха мая 1 с.л. кафява захар 1 ч.л. сол топла водаЗа пълнежа:1 патладжан 100 г гъби 2 печена червена чушка 100 г сирене 1 зелена салата сол и черен пиперЗа дресинга:3 скилидки чесън 0.5 връзка магданоз 100 мл зехтин сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички